Bildiri, üçlü zirvede

Güncelleme Tarihi:

Bildiri, üçlü zirvede
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başlattığı ara rejim ve darbe tartışması, komutanların önceki gün yayınladıkları bildiri ile yeni bir boyut kazanırken, hükümet ortakları, bugün bir araya gelerek yeni stratejilerini belirleyecekler. Başbakan Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ve DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk, bugün Başbakanlık Konutu'nda bir araya gelecekler. Üç liderin, zirvede şu konuları tartışmaları bekleniyor:

ASKERLERİN TEPKİSİ

Yılmaz, bir anlamda ilk kez zirveye öneri sunmak yerine, önce ortaklarının askerlerle girdiği tartışma karşısındaki görüşlerini dinleyecek. Yılmaz, ortaklarına, askerlere karşı yaptığı çıkışın gerekçelerini anlatacak.

BAYKAL'IN AMACI

Hükümet ortaklarının tartışma konularından biri de CHP Lideri Baykal'ın, devletin zirvesinde yol açtığı gerginliğin gerekçeleri olacak. Baykal'ın bu gerginlikten muhtemel beklentilerini de değerlendirecek olan hükümet ortakları, Refahyol ile CHP arasındaki diyaloğu gözden geçirecek.

SEÇİM SON ÇARE

CHP, Meclis'te verdiği desteği büyük oranda geri çektiği için, hükümet ortakları, DYP ile bazı yasalar için uzlaşmanın yollarını arayacaklar. Ortaklar, seçimi ise son çare olarak görüyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!