'Bilderberg Toplantıları'nı kim organize ediyor?

Güncelleme Tarihi:

Bilderberg Toplantılarını kim organize ediyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 00:02

Neler konuşulduğu bir sır gibi saklanan, dünyanın önde gelen isimlerinin katıldığı Bilderberg toplantılarının 55.'si İstanbul'da yapılıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl 55'incisi Ritz Carlton Otel'de 31 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde yapılacağı bildirilen Bilderberg toplantısı konusunda çok az ÅŸey biliniyor.Â

Aynı tarihlerdeÂhaber ajansları Bahama adalarında Bush yönetimi'nin stratejistlerinin de Irak ve Ä°ran konusunu tartıştıklarını da bildiriyorlar.  Bir tesadüf belki de?

Kimilerine göre bu bir CIA toplantısı, kimilerine göre de Batı  Avrupa ve Kuzey Amerika kıtalarının önde gelen sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği bir tür beyin fırtınası toplantısı.

Bilderberg toplantıları, ilk olarak 1954 yılında Hollanda'da yapılmış. İsmini  de ilk toplantının yapıldığı Bilderberg otelinden almış.

Bilderberg Toplantılarını kim organize ediyor

Haberin Devamı

Polonyalı sosyolog Dr. Joseph Hieronim Retinger, Bilderberg'in babası olarak biliniyor.Â
Bilderberg'in kuruluÅŸunda, CIA'in çok önemli katkısı olduÄŸu söylenmektedir.Â
Örneğin Vikipedia Türkçe'de  aşağıdaki tanım yapılmaktadır:

"Hedefi; Yeni Dünya Düzeni  ve ABD -İngiltere hâkimiyetini ve emperyalizmi tüm dünyaya yaymaktır. Her yıl yapılan çok gizli ortamdaki toplantıları; hem CIA, hem de o ülkenin istihbarat örgütü kontrol eder. Türkiye'de  son 50 yıldır başa geçen ünlü politikacıların çoğunluğu Bilderberg üyesidir, halen bu gizli Bilderberg üyeleri ülke yönetiminde rol almaktadırlar. Türkiyedeki toplantılar şu ana dek 18-20 Eylül 1959'da Yeşilköy, 25-27 Nisan 1975'te Çeşme'de Hotel Altın Yunus'ta yapılmıştır.

2007 toplantısı G-8 zirvesine paralel olarak mayıs-2007'de İstanbul'da yapılacaktır."
Muhafazakar bir gazetede ise ÅŸu açıklama yer alıyor.Â

"Peki amaçları ne? Kesin olmamakla birlikte Bilderberg hakkında yazanlar ortak olarak şu amaçları belirtiyorlar: NATO'yu BM'nin resmi ordusu olarak kurmak. Dünya üzerinde doğrudan bir BM vergisi koymak, küresel silah kontrolü, gelecek saldırıların önlenmesi için ABD'nin serbest ticaret bölgelerini satmasını sağlamak, Euro'yu Avrupa'da, doları dünyada geçerli ortak para birimi yapmak, terörizmle savaşı sömürerek global dünyada kendi kontrollerini kârlarını da koruyarak artırmak...

Haberin Devamı

Gazi Erçel'in toplantıyla ilgili sözleri de şöyle:
"Konular hakkında bilgi derinliğine sahip olmayanlar ve bu tür beyin fırtınalarına katkı yapabilme yeteneği kısıtlı kişiler Bilderberg'e çeşitli sıfatlar yakıştırdılar, komplo teorileri ürettiler. Bir beyin fırtınası olan Bilderberg Toplantıları 1954 yılından bu yana sürüyor. Bu toplantılara 4 kez katıldım. Son derecede zevkli, öğretici ve kalitesi yüksek toplantılardı.

Türkiye'de bu toplantılar her nedense garip karşılandı. II. Dünya Savaşı sonrası Avrupa ve Amerika arasındaki ilişkileri ya da ilgilendikleri ortak konuları birlikte konuşmak amacıyla kurulmuştur.  Genelde, dış politika ve uluslararası ekonomi konuları gündemin ağırlık noktalarıdır. Bir yıl Amerika, bir yıl ise Avrupa kıtasında toplanılır."

Haberin Devamı

Bilderberg  toplantıları konusunda çok değişik yorumlar var.  Bu toplantıların etrafında bir tür gizem yaratılmaya çalışılıyor.  Oysa bir çok örneği olan multinasyonel şirketlerin üst düzeyde katıldığı bir tür'Çıkarlarımızı nasıl Koruruz' toplantısı bu.

Batı Avrupa ve Amerika'nın önde gelen siyaset, medya ve ekonomi  kuruluşu temsilcilerinin katıldığı bu toplantılarda esas itibariyle bir durum değerlendirilmesi yapıldığı ve katılımcıların rahat bir ortamda fikirlerini söyledikleri, bilgi alışverişinde bulundukları basına kapalı ama basın mensuplarının da bulunduğu bir tür'Think-tank' toplantısı.

Büyümeyi ve yıllık karlarını artırmayı, yatırımlarını korumayı  düşünen ÅŸirket temsilcilerinin ve onların siyasal ve medya baÄŸlantılarının katılımcı olarak bulunduÄŸu bu tür  toplantılarda  kimsenin bilmediÄŸi gizli sırların deÄŸil, bugün gündemde olan konuların konuÅŸulacağı tahmin edilebilir.  Toplantıya katılacak olan uzmanlar deÄŸerli bilgiler sunacaklardır.  Öte yandan aynı saatlerde  haber ajansları Bahama adalarında Bush yönetimi'nin stratejistlerinin de Irak ve Ä°ran konusunu tartıştıklarını da bildiriyorlar.  Bir tesadüf belki de.Â

Haberin Devamı

Benim tahminime göre gündem maddelerini şöyle sıralayabiliriz:
"Dünya Petrol fiyatlarının geleceği"
"ABD'nin  Irak ve İran ve giderek Orta Doğu  stratejisi"
"AB'nin Orta DoÄŸu Stratejisi"
"Türkiye'nin seçim süreci ve AB üyeliği"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!