Bilardoda dünya rekoru kırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bilardoda dünya rekoru kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 18:19

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde devam eden Kulüplerarası Türkiye Bilardo ligi müsabakalarında milli sporcu Tayfun Taşdemir'in, 30 sayı ile oynanan maçta dört elde 7,5 ortalama ile dünya rekoru kırdığı bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Kulüplerarası 3 Bant Bilardo müsabakalarında milli sporcu Tayfun Taşdemir, 30 sayı üzerinden oynanan karşılaşmalarda dört kez sıranın kendisine geldiğinde gerçekleştirdiği 30 sayı ve 7,5 ortalama ile yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Tayfun Taşdemir, mutlu olduğunu ve başarılarının devam edeceğini söyledi.

Şimdiye kadar bu daldaki rekorun beş elde gerçekleştirilen 30 sayı ve 6,0 ortalama ile beş yıldır İtalyan Marco Zanetti'ye ait olduğu bildirildi.

Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugüllü de, yaptığı açıklamada, sporcusu Tayfun Taşdemir ile gurur duyduğunu belirtti. Avrupa'da en iyi takımın Türkiye olduğunu ifade eden Kurugüllü, Avrupa Şampiyonası ile Dünya şampiyonalarında hedeflerinin her zaman olduğu gibi şampiyonluk olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dünya rekoru kıran Tayfun Taşdemir'in daha önce, 2003-2004'de milli takımlarda şampiyonluklar yaşadığı, Avrupa Kupası üçüncülüğü, Dünya Grand Prix üçüncülüğü ve Dünya Kupası üçüncülükleri bulunduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!