Bilal’i al savcıya git

Güncelleme Tarihi:

Bilal’i al savcıya git
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 02:05

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Başbakan, Bilal oğlunu yanına al, karakola git oradan da savcıya uğra, yargının önüne çık. Beraat ederse kıymetli bir evladın ama suçlu ise gereğini yap” dedi. 3 günlük İstanbul turuna Fatih İlçe Başkanlığı’nı ziyaretle başlayan Bahçeli, Aksaray’daki Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası’nda şunları söyledi:

Haberin Devamı

“17 Aralık’ta başlamış olan yolsuzluk ve rüşvet olayının göz ardı edilmemesi lazım. Üstü örtülmemelidir. Gerçekler saklanmamalıdır. Bunu başka alanlara saptırarak algı yönetimini kullanmak suretiyle milletin aldatılması doğru değildir. Böyle bir süreçte sokakla sandığın çatışmasına da fırsat verilmemelidir. Sokakta hiçbir şeyin çözümü olmaz. Bu tehlikelidir. Yıllar önce denenmiştir. Sonuçları milletimiz için de hayırlı olmamıştır. Hiçbir sokak sandığa çıkmaz.

2010 yılında bu değişikliklere karşı durmuştuk. O günden bugüne bu müesseseler iktidarın istismar konusu oluyor ise şimdi de getirdikleri, genel kurula sunacakları yasa değişikliğini reddedeceğimizi İstanbul’dan belirtmek istiyorum. Hâkim ve savcıları bu kadar incitmemek, bu kadar kötümser bir şekilde takdim ederek istedikleri zaman yararlanırım, istediklerimi ayıklarım mantığına toplumu düşürmemek lazımdır.
Hele özellikle güvenlik konularında hayatını ortaya koyan, binlerce şehitler veren emniyet güçlerini operasyon öncesinde bizim eve gelmesinler diye kandırıp gelme kararlılığında olanları sürmenin manası yoktur. O nedenle savcılar ve hâkimlerden, emniyet güçlerinden bugünkü iktidar özür dilemeli, herkesi yine tecrübesi, kabiliyeti birikimiyle olması gereken yerde değerlendirilmelidir. Türkiye’de hiçbir sosyal gruba, cemaate, inanmış kitleye, STK’ya kamu kuruluşlarına Haşhaşi lakabını yakıştırmak çok çirkindir.”

El Kadı’lar mı yönetecek?
MHP Grup Başkanvekili Vural, Başbakan Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydının “Yandaşa özel kanun uygulamasını gösterdiğini” savunarak “Bu memleketi Usame Kutub’lar, Yasin el Kadı’lar mı yönetecek?” diye sordu. Kayıtlarda Orman Kanunu’nda değişiklik öngören tasarıyla ilgili gelişmelerin yer aldığını belirten Vural, “Erdoğan, Beykoz’daki araziyle ilgili talimat veriyor. Milletin malını yeme çetesini ne güzel yönetiyorsun. Sultanbeyli’de maden işletmesi için Orman Bakanlığı endemik türler bulunduğu için 3 kez başvuruyu reddediyor. Erdoğan devreye giriyor, izin veriyorlar?”
ANKARA




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!