Biber gazlı gaspçılar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Biber gazlı gaspçılar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 09:27

ANTALYA’da işyerini kapatmak üzere olan 16 yaşındaki Halit Zor’u biber gazıyla gasp etmek isteyen iki zanlı motosikletle kaçmaya çalışırken yakalandı.

Arbede esnasında yaralanan zanlılardan Adnan C., hastaneye kaldırılırken diğer zanlı Evren K. saklandığı yerde yakalandı.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Mehmet Akif Mahallesi Güneş Caddesi üzerinde bulunan Nasip Market isimli işyerinde meydana geldi. Gece yarısı evlerinin yanında bulunan işyerlerini kapatmak isteyen Halit Zor, motosikletle yaklaşan iki kişiyi farketti. Kasada bulunan parayı yanına alan Zor, müşteri kılığında içeri giren Adnan C.’den ne istediğini sordu. İlk önce bir şeyler alacakmış gibi tezgaha bakan Adnan C. (27) yanında bulunan biber gazını Halit Zor’un yüzüne sıkmaya çalıştı. Bunun üzerine bağırarak yardım isteyen gençle zanlı arasında arbede yaşandı. Gürültü üzerine evinden çıkan baba Mustafa ve kızı Nimet Zor motosiklette bekleyen Evren K.’yı yakalama çalıştı. Motosikleti burakarak kaçan Evren K. karanlıkta izin kaybettirdi. Market içerisinde bulunan Adnan C. ise arbede esnasında yüzünden yaralandı. Olay yerine gelen polis gözaltına aldığı zanlıyı tedavisini yaptırmak üzere ambulansla hastaneye kaldırdı. Baba Mustafa Zor oğlu Halit ve kızı Nimet’in ifadelerine başvuran polis işyerinde bulunan kamera kayıtlarını inceledi. Market önünde bırakılan motosiklet ve iki kask ise polis merkezine götürüldü.

Diğer zanlının eşkalini alan ekipler birkaç saat sonra Kepez İlçesi’nde saklanan Evren K.’yı da yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne teslim edilen zanlılar sorguya alındı.

Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!