Beytüşşebap’ta gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Beytüşşebap’ta gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 11:36

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde dün gece İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın cezaevindeki koşullarını protesto etmek için korsan gösteri yapan bir gruba polis müdahalede bulundu. Kendisine ait iş makinesiyle göstericilerin kurduğu barikatları kaldıran bir köy korucusu, göstericilerin saldırması üzerine yanındaki uzun namlulu silahı ile havaya ateş açtı.

Haberin Devamı

SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Beytüşşebap’ta dün gece yarısı Cumhuriyet ve Tatar caddeleri üzerine barikatlar kurup ateşler yakan bir grup konsan gösteri düzenlendi. Göstericiler, polisin dağılmaları yönünde uyarısına taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis, göz bombaları atarak göstericileri dağıtmaya çalıştı.

Göstericilerin kurduğu barikatları kendisine ait bir kepçe ile kaldırmaya çalışan korucu Azat Kılıç, göstericilerin kendisini taşlaması üzerine yanındaki Kalaşnikof tüfek ile hayava ateş açtı. Korucu Kılıç’ı, akrabası olan Çavuş Mahallesi Muhtarı Selim Kılıç müdahale ederek sakinleştirdi.

Köy korucusu, kendisini görüntülemeye çalışan gazetecileri de tehdit edip saldırmak istedi, ancak araya girenler tarafından engelendi. Olaylar sırasında bir marangoz atölyesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!