Beyoğlu'nda itfaiye aracını yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlunda itfaiye aracını yaktılar
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2011 16:06

BDP İstanbul İl Örgütü, Beyoğlu’nda KCK Davası’nı yürüyüşle protesto etti. Galatasaray’dan Taksim Meydanı’na yürüyen grup adına, burada yapılan açıklamanın ardından dağılan yüzleri maskeli bir grup, Dolapdere’de bir itfaiye aracına molotofkokteyli attı, bir başka grup Tarlabaşı’nda yolcu otobüsünü taşladı. Olaylar sırasında 2 itfaiye eri hafif yaralandı.

Haberin Devamı

POLÄ°S VE Ä°TFAÄ°YE ARACI YAKILDI

TAKSİM SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ / WEB TV 

Ä°TFAÄ°YE ARACINI YAKTILAR / WEB TV

KCK davasında tutuklu bulunanların serbest bırakılması istemiyle aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel’in de bulunduğu yaklaşık 1000 kişi Galatasaray Lisesi önünde biraraya geldi. Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan ve terör örgütü PKK lehine sloganlar atan grup, Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Taksim Meydanı’nda grup adına basın açıklamasını okuyan BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı, hükümetin hukuksuzluğu ortadan kaldırma yerine gerginlik politikası izlediğini öne sürdü. Milletvekili Sabahat Tuncel de, Diyarbakır da yalnızca Kürt siyasetçilerin değil, KCK davası ile birlikte Kürt kimliği ve dilinin de yargılandığını söyledi ve Kürt sorununun çözümü için Abdullah Öcalan’ın muhatap alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından Tarlabaşı’na doğru yürüyüşe geçen yüzleri maskeli birgrup, belediye otobüslerine doğru taş atmaya başladı. Otobüsün içinde kalanlar panik yaşadı. Bu sırada polis de göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler Dolapdere’de bir itfaiye aracına molotofkokteyli attı. 2 itfaiye eri hafif yaralandı. Ara sokaklara dağılan grup, çevredeki bazı işyerlerinin camlarını da taş atarak kırdı.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terör Büro Amirliği, aralarında çocukların da bulunduğu olaylara karıştıkları öne sürülen 12 kişiyi gözaltına aldı.

    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!