Beyoğlu Kaymakamlığı’na sahte seçmen baskını

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu Kaymakamlığı’na sahte seçmen baskını
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2009 00:00

CHP ve MHP’li bir grup, 18 bin seçmenin kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Nüfus Müdürlüğü’nü bastı.

İddiaya göre Müdürün bile isimlerini bilmediği görevli olduğu söylenen 4 kişi, partililer girince kaçtı. 

BEYOĞLU Belediye Başkan adayları CHP’li Mustafa Dolu ve MHP’li Rüstem Fırat’ın başında bulunduğu bir grup, Beyoğlu’nda 18 bin seçmenin nüfus kayıtlarında usulsüzlük yapıldığını iddia ederek İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün içinde bulunduğu Beyoğlu Hükümet Konağı’nı bastı. Her iki partinin üyesi yaklaşık 50 kişi partililer, dün saat 17.00’de Beyoğlu Hükümet Konağı’na girdi. İddialara göre, bu sırada Nüfus Müdürü’nün isimlerini bilmediği, ancak görevli olduklarını söylediği 4 kişi nüfus kayıt örneklerinde işlem yapıyordu. CHP ve MHP’lilerin, AKP tarafından görevlendirildiklerini iddia ettiği 4 kişi, partililerin içeri girmesinin ardından kaçtı. İçeride yapılan işlemlerle ilgili görüntü alan partililer, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yolsuzluk

Dolu ve Fırat daha sonra ortak basın açıklaması yaptı. AKP’nin Beyoğlu’nda usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığını öne süren iki başkan adayı, Nüfus Müdürü’nün söylediğine göre 3 bin, kendi öğrendiklerine göre ise 18 bin kişinin nüfus kayıtlarının yapıldığını iddia etti. Rüstem Fırat, "Biz ısrarla burada yapılan işlemlerin ne olduğunu açıklamalarını bekliyoruz. Burada çalışan 4 kişiyi Nüfus Müdürü bile tanımıyor. Bu kişiler kimdir? AKP yasak olmasına rağmen Beyoğlu’nda bulunan tüm sandık görevlilerinin isimlerini YSK’dan almıştır. Biz kendi sandık görevlimizin ismini bile bilmezken, AKP’de tüm sandık görevlilerinin isimleri mevcuttur. Tahminimiz bunlar sandığa oy kullanmak için gelmeyen insanların oylarını kullanacaklar. Başka türlü hilelerle insanların kendi partilerine oy vermelerini sağlayacaklar" dedi.

Lanetliyorum
/images/100/0x0/55ea236df018fbb8f86d8dd7


Olayın duyulmasının ardından DSP’li Belediye Başkan Adayı Banu Dalaman ile DTP’li aday Yusuf Çelik de Hükümet Konağı’na geldi. Dalaman, "AKP bunu daha önceki seçimlerde de yapmıştı. Bunu lanetliyorum" diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de Hükümeüt konağına gelip bilgi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!