Beynelmilel’e 6 Altın Koza

Güncelleme Tarihi:

Beynelmilel’e 6 Altın Koza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2007 00:00

Adana’da 4 Haziran’da başlayan "14’üncü Altın Koza Film Festivali" önceki gece düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Festivalde "Beynelminel" filmi, En İyi Film, halk jürisinin seçtiği En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında olmak üzere 6 ödül aldı.

ADANA 14’üncü Altın Koza Film Festivali’nde "Beynelmilel" 6 ödülle festivale damgasını vururken, "İlk Aşk" filmi de 5 ödülle sinemamızın yüz akı oldu. "İlk Aşk", Jüri Yılmaz Güney Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu dallarında ödül kazandı. "Cenneti Beklerken" adlı film ise Jüri Özel Ödülü, En İyi Müzik, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni dallarında 4, "Sis ve Gece" En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Görüntü Yönetmeni dallarında 2 ödüle layık görüldü. "Takva" da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü alarak festivali kapattı. En İyi Film Ödülü’nü alan "Beynelmilel"in yönetmeni, senaristi ve müzik yapımcısı Sırrı Süreyya Önder, "Bu bölge benim sinema yolcuğunda örnek aldığım, siyaset olarak da yoldaşım büyük usta Yılmaz Güney’in memleketi ve sinema yolculuğuna başladığı yer. Altın Koza bu anlamda bizim için ayrı bir öneme sahip" dedi.
/images/100/0x0/55eb1c1af018fbb8f8abb5ad

Festival kapsamında 164 film 480 kez ücretsiz gösterime girdi. Yaklaşık 20 bin öğrenci ve bedensel engelli gencin, belediye otobüsleriyle sinemaya götürülerek, film izlemeleri sağlandı.

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü vermek için sahneye çıkan ünlü oyuncu Kadir İnanır, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Aytaç Durak’ın festivale verdiği önemi takdir ettiğini söyledi. İnanır, "Adana Türk sinemasının kalbi oldu. Başkan Durak zamanla kenti cennet haline getirdi. Durak, gösterdiği bilinçli yaklaşımla kentin en büyük yöneticisi. Yanlış anlamayın tabii bir kette önce vali gelir ama valiler gelip gider, bu kentte gitmeyen bir belediye başkanı var" diye konuştu. En İyi Film ödülünü vermek için sahneye çıkan Vali İlhan Atış ise "Başkan Durak’a ve eşine festival için teşekkür ediyoruz. Ödül vermek için çağrıldım, fakat gelip giden vali olarak ödül vermem uygun olmayabilir. Ama Kadir İnanır nasıl adını verip gittiyse, ben de adımı verip gideceğim" diyerek İnanır’a sitem etti.

ENGELLİ ÖMÜR BAŞARIYA DOYMUYOR

Marmara Depremi’nde enkaz altındaki fotoğraflarıyla ’Simge kız’ olarak anılan ve depremin ardından sakatlanarak tekerlekli sandalyeye mahkûm olan İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarım Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Ömür Kınay, Öğrenci Filmleri Yarışması’nda, final ödevi olarak hazırladığı "Kün" adlı kısa filmiyle En İyi Deneysel Ödülü’ne layık görüldü. Kınay, aynı filme İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen Kısa Film Festivali’nde ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen 4’üncü Yıldız Kısa Film Festivali’nde de ödül almıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!