Beyazperdenin en iyi ve en kötüleri

Güncelleme Tarihi:

Beyazperdenin en iyi ve en kötüleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2001 00:00

Haberin Devamı

İsmini fotomodel olarak duyuran, ancak ‘‘Bedazzled’’ adlı filmle sinemada da şansını deneyen Liz Hurley, aktrislik açısından sınıfta kaldı. Ünlü İngiliz sinema dergisi ‘‘Popcorn’’ tarafından düzenlenen okuyucu anketinin sonuçlarına göre Hurley ‘‘En Kötü Aktris’’ dalında yüzde 36.5 oy alarak bütün rakiplerini açık farkla geride bıraktı.

‘‘Popcorn’’ tarafından düzenlenen okuyucu anketi sinemanın en çok kazanan kadın oyuncusu Julia Roberts kendine ödenen ücreti hakettiğini bir kez daha ispatladı. Okuyucunun gözdesi Roberts, yüzde 32.6 oy alarak ‘‘En İyi Aktris’’seçildi.

En kötü aktris sıralamasında Liz Hurley'i sırasıyla yüzde 8.3 Drew Barrymore, yüzde 6.3 oyla Madonna, yüzde 6.2 oyla ‘‘Charlie'nin Meleği’’ dizisinin yıldızlarından Lucy Liu izledi.

Julia Roberts'ı ise yüzde 15.9 oyla Cameron Diaz, yüzde 9.6 oyla Michelle Pfeiffer izledi.

AKTÖRLER SIRALAMASI

‘‘Gladyatör’’ filmiyle geçen yıl büyük çıkış yapan Russel Crowe, Popcorn okurlarının da gözdesi oldu. Crowe, yüzde 45.5 oyla ‘‘En İyi Aktör’’ kategorisinde birinciliği elde etti. Onu Oscarlı aktör Kevin Spacey, yüzde 16.5 oyla ikinci olarak izledi.

‘‘En Kötü Aktör’’ dalında ise gişe başarısı yakalayamayan ‘‘Battlefield Earth’’ filmiyle kariyerine darbe indiren John Travolta yüzde 22.5 oyla birinci oldu.

Travolta'nın ardında yüzde 12.7 oyla Hollywood'un en yüksek ücret alan oyuncusu Tom Cruise, yüzde 9.2 ile Jim Carrey, yüzde 8.7 ile Arnold Schwarzenegger, yüzde 6.3 ile Adam Sandler yer aldı.

EN İYİ FİLMLER

Popcorn okurları, ‘‘En İyi Film’’ olarak da yüzde 43 oyla ‘‘Gladyatör’’ü birinci seçtiler. Amerikan Güzeli, Yeşil Yol, Charlie'nin Melekleri, Erin Brockovich, Kapışma, Gizli Gerçek ve Manolya da en iyi filmler arasına girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!