Beyaz Saray'dan terör açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Saraydan terör açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 20:39

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, Türk ordusunun Kuzey Irak'taki PKK'lı Teröristlere yönelık sınır ötesi operasyonuna dair yaptığı açıklamada, "Amerıka'nın müttefiki olan Türkıye'nin bu tür terörist saldırılar karşısında, kendini savunma hakkına saygı duymakla birlikte; Irak'ın komşularına, Irak'ın sınırları içinde terörist gruplarla savaşmada Irak'la yakın işbirliği yapmalarını ve Irak'ın egemenliğine saygı duymalarını teşvik etmekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Obama'nın Ulusal Guvenlik Konsey'i basın sözcüsü ayrıca, "Bilindigi gibi Turkiye ve Irak sınır ötesi terör saldırılarına karşın, Amerika, Türkiye ve Irak üçlü güvenlik diyaloğu oluşturmuştur. Bizler, terör örgütleri olan PKK ve PJAK'ın eylemlerini kınar ve bu grupların şartsız olarak silahlarini bırakıp, terörist eylemlerine son vermeleri çağrısında bulunarak, bir kere daha bu örgütlerin Turkiye, Irak ve ABD'nin ortak düşmanları olduğunu ilan ederiz" dedi.

Ayrıca Başkan Obama'da yazılı yaptığı açıklamada, Türk halkına ve şehit düşen askerlerine taziyelerini bildirerek, en yakın müttefiklerinden biri olan Türkiye'yle, PKK'nın terör saldırılarına son vermede birlikte calışmayı sürdüreceğini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!