Beyaz Saray’da son davet

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Saray’da son davet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Clinton çifti, önce parti verdiler; sonra Türkiye'ye geldiler.

Onlar şimdi İstanbul'dalar. Oysa birkaç gün önce Türkiye'de ABD Başkanı’nın ziyaretiyle ilgili hazırlıklar son aşamaya geldiği sırada Başkan Bill Clinton ve eşi de Beyaz Saray'ın bahçesinde yüzyılın son davetini veriyorlardı. Son kırk yılın en başarılı müzisyenlerinin katıldığı davet bir daha tekrarlanması olanaksız sayılan muhteşem bir konsere dönüştü.

Başkan Bill Clinton ve eşi, Beyaz Saray'ın bahçesine kurulan dev bir çadırda Amerika Birleşik Devletleri'nin en başarılı müzisyenlerini biraraya topladılar. Yüzyılın son davetinin önemli bir amacı vardı: Devlet okullarında öğrenim gören müzik yeteneği olan çocuklara müzik eğitimi yaptırmak için bağış toplamak.

Güney Bahçesi

Beyaz Saray'ın ‘‘Güney Bahçesi’’nde verilen davete katılan sanatçılar ve ünlüler, son derece rahat ve güvenli bir gece geçirdiler. Özel korumalar ve eğlenceli bir atmosfer altında, birçok ünlü sanatçı Hillary ve Bill Clinton'a karşı en sevilen şarkılarını seslendirdiler.

İki saat süren ve naklen olarak televizyonlarda yayınlanan gecede, Al Green, Garth Brooks ve Melissa Etheridge gibi sanatçılar da vardı. Bütün konukların biraraya gelip sohbet ettiği ve Başkan'la eşi tarafından yakından ilgilenildiği davette, en çok ilgiyi çeken sanatçı, kuşkusuz Meryl Streep oldu.

Sonuçta, Meryl Streep'in başrolde oynadığı ‘‘Music of the Heart‘‘ isimli film bu davete esin kaynağı olmuştu. Meryl Streep bu filmde, müzik öğretmeni Roberta Guaspari'yi canlandırmış; yoksul öğrencilere keman dersi veren müzik öğretmeni Guespari'nin öyküsü gerçekçi bir anlatımla beyaz perdeye aktarılmıştı.

Onur konuğu Merly Streep

Beyaz Saray’ın bahçesindeki davetin onur konuğu dolayısıyla Meryl Streep idi. Başkan Clinton ve Hillary Clinton, onur konuğu başta olmak üzere tüm sanatçıları kapıda karşıladılar.

Hillary Clinton, Merly Streep'in yanı sıra genç İngiliz oyuncu Gwyneth Paltrow ile de uzun sohbetler etti.

Davette Muhammed Ali, Robert De Niro ve Lenny Kravitz gibi birçok ünlü isim vardı. Bütün konuklarla tek tek ilgilenen Hillary ve Bill Clinton çiftinin gece boyunca son derece neşeli oldukları dikkat çekti. Özellikle Bill Clinton, yaptığı espriler ve attığı kahkahalarla ilgi odağı oldu. Gecenin bitimine doğru, ‘‘Siz müzisyenlere saygımdan dolayı saksafonumu yanıma almadım’’ diyen Clinton'un müziğe karşı olan özel ilgisi ve tutkusu herkes tarafından biliniyor. Beyaz Saray'da kendine özel donanımlı bir müzik odası da yaptıran Clinton, vakit buldukça bu odaya kapandığını da saklamıyor.

Aramızda kral var

Bütün sanatçıların kendi dallarında şarkılar söyledikleri gecede en çok alkışı, Kevin Spacey tarafından anons edilen BB King aldı. Spacey'nin, ‘‘Aramızda bir başkan, bir senatör adayı ve bir de kral var. Bu kral sadece blues söylemiyor, aynı zamanda o blues'un ta kendisi’’ diyerek sahneye davet ettiği King, ayrıca Eric Clapton'la birlikte de bir şarkı söyleyerek Hillary ve Bill'den büyük övgü aldı.

Olay yaratan çizmeler

Bill Clinton'un geceye, takım elbisesinin altına giydiği kovboy çizmeleriyle katılması da yankı uyandırdı. Çektirdiği resimlerde çizmelerini özellikle sergileyen Clinton, bu arada sanatçılardan birinin gitarını da elinden düşürmedi.

Sanata merak

Başkan Clinton, Türkiye ziyareti öncesinde çok neşeli ve rahat görünümüyle dikkat çekti. Müziğe ve sinemaya çok meraklı olduğu bilinen Başkan Clinton'un neşesi ve canlılığı bütün konukları da etkiledi. Çadır davetine, Kennedy ailesinden de Ted Kennedy katıldı. Demokratların müzik ve gösteri dünyasıyla yakın ilişkiler içinde olmalarının onlara oy kazandıracağı düşüncesi bu tür davetlerin sık sık tekrarlanmasına neden oluyor.

Senatör ve aktrist yanyana

Genç aktristlerden Sarah Jennifer Parker ile Senatör Ted Kennedy davetin konser bölümünü birlikte izlediler. Her ikisi de bu davette yer almaktan onur duyduklarını söylüyorlardı...

Hollywood’un Muhteşem üçlüsü

Hollywood’un son dönem yıldızı en parıldayan ünlüleri de partinin davetlileri arasında yer alıyorlardı. Calista Flockhart, Angela Bassett ile Meryl Streep bir fotoğraf karesinde biraraya geldiler.

Müzik dünyasının birçok ünlü isminin yer aldığı partide son zamanların en popüler isimlerinden Lenny Kravitz, Bill Clinton’la biraraya

geldi...

Sinema dünyasının en önemli aktörleri arasında kabul edilen ve kadınların en beğendiği adamlar listesinde adı her zaman üst sıralarda yer alan Robert de Niro da davetliler arasındaydı.

Gecenin onur konuğu tabii ki Meryl Streep idi. Streep’in son filmi ‘Music of the Heart’ esin kaynağı alınarak düzenlenen davette Bill ve Hillary Clinton çifti sanatçıya yoğun ilgi gösterdiler...

Kendi de bir müzisyen olan Bill Clinton, Beyaz Saray’da verdiği davette onur konuğu olan ve kendisininde hayranı olduğunu söylediği Meryl Streep ile samimi pozlar da verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!