Beyaz Enerji davasında karar

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Enerji davasında karar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 08:57

“Beyaz Enerji” davasında eski TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi 15 yıl, eski TEAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Peker 10 yıl, Devlet eski Bakanı Birsel Sönmez ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

“Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak” suçundan yargılanan sanıkların tümü ise beraat etti.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, eski TEAŞ Genel Müdürü Selvi, eski TEAŞ Yönetim Kurulu Sönmez ile sanık avukatları ve müşteki Hazine avukatı katıldı.

Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki görüşüne karşı diyecekleri sorulan Selvi ve Sönmez, atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını istedi.

Savcının, Selvi ve Sönmez ile haklarında hapis cezası talep diğer sanıkların avukatları da suçlamaları reddederek, müvekkilleri için beraat talebinde bulundu.

Hazine avukatı ise sanıkların, atılı suçlardan cezalandırılmasını talep etti.

Aranın ardından kararları açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Şaban Kırcı, eski TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi'nin “rüşvet almak” suçundan 15 yıl, eski TEAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Peker'in 10 yıl, eski TEAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ev eski bakanlardan Birsel Sönmez'in ise “rüşvete aracılık etmek” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Sanık Mustafa Geçek “rüşvet vermek” suçundan 10 ay hapis ile adli para cezasına mahkum edilirken, Nuri Doğan Karadeniz ve Erhan Aygün ile Mustafa Arslan da değişik miktarlarda adli para cezasına çarptırıldı.

“Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak” suçundan yargılanan bütün sanıkların bu suçtan beraatına karar verilirken, davanın diğer sanıkları Mustafa Mendilcioğlu, Osman İlhan, Yavuz Gürsoy, Hasan Hüseyin Çoğalan, Haldun Atıf Danışman, Mehmet Vehbi Bilgin, Ahmet Celal Birinci, Mehmet Zeki Köseoğlu, Ahmet Şenol, Necip Timuçin Tümer, Zeki Göksu, Selçuk Gökyer ve Abdullah Oktay Şatıroğlu ise üzerlerine atılı suçlardan beraat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!