Beyaz elbise sıcaktan mı kefen yerine mi

Güncelleme Tarihi:

Beyaz elbise sıcaktan mı kefen yerine mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2010 00:42

Taksim’de önceki gün 15’i polis 32 kişinin yaralandığı intihar eylemini gerçekleştiren bombacının parmak izi üzerinden yapılan incelemede herhangi bir suç dosyasına ulaşılmadı.

Parmak izi Interpol’de

Kimliği henüz saptanamayan teröristin yabancı uyruklu olabileceği dikkate alınarak, parmak izleri Interpol’e de bildirildi. PKK içinde İran, Irak, Suriye ve Ermenistan vatandaşlarının da bulunduğunu vurgulayan yetkililer, özellikle İran ve Suriye’ye parmak izi ve fotoğraf gönderilip bilgi talep edildiğini bildirdiler. Polisin verdiği bilgiye göre, patlamayan bomba 4 kilo A-4 plastik patlayıcı. Eylemcinin sağında çantadaki bombanın patladığı, aynı düzeneğe bağlı solundaki bombanın ise patlamadığı anlaşıldı.

Cep telefonu yok

Taksim’i savaş alanına çeviren intihar eylemcisi 30-35 yaşlarında, uzun boylu, siyah uzun saçlı, yeni tıraşlı ve beyaz tenliydi. Üzerinde, beyaz ve gri renklerin hakim olduğu pantolon, gömlek vardı. Polis, beyaz ağırlıklı kıyafetlerin seçiminin, sıcak bir bölgeden İstanbul’a gelmiş olma ya da kefeniyle eyleme geldiği gibi bir anlam içerebileceğini belirtiyor. Canlı bombanın yurtdışında eğitim aldıktan sonra İstanbul’a geldiği ihtimaline karşı havalimanlarındaki görüntü kayıtları da mercek altına alındı. Eylemcinin parçalanmış cesedinden 3.5 lira madeni, 5 lira da kağıt para çıkarken, cep telefonu bulunamadı. En az 6-9 aydır kesilmeyen, uzun saçlı olması ise soruşturmanın en kritik noktalarından birini oluşturuyor. İlk akla gelen, PKK’lı teröristlerin kırsalda bitlenmeye karşı kısa saçlı olmalarıydı. Örgüt, teröristleri, lümpenleşmemesi ve güvenlik güçleriyle temasa geçmemesi için şehirlerde uzun süre tutmuyor.

Hedefte 3 örgüt

Değerlendirmeler sonunda polis PKK, DHKP-C ve Devrimci Karargâh örgütleri üzerinde yoğunlaştı. Bombanın A-4 olması ve Avusturya yapımı SCH Shefferd isimli fünye kullanılması öncelikli olarak PKK ve Devrimci Karargâh’ı işaret ediyor. PKK’nın kullandığı fünyeler, Bostancı’da Devrimci Karargâh örgütüne düzenlenen operasyonda da ele geçirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!