Beyaz bayrakla kaçtım

Güncelleme Tarihi:

Beyaz bayrakla kaçtım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 21:46

Diyarbakır Sur ilçesinde Lalebey Mahallesi’nde bulunan 1700 yıllık Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi’nin papazı Yusuf Akbulut, eşi Şumumi Akbulut ve çocuklarıyla birlikte 1993 yılından bu yana kilisenin içindeki evde yaşıyorlardı.

Haberin Devamı

Kilise, 65 gündür devam eden çatışmaların merkezine, 300 metre mesafedeydi. Süryani cemaat, geçen pazar gününe kadar kiliseye gelip silah ve patlama sesleri  altında ibadetlerini yapıyordu. Geçen salı günü çatışmalar şiddetini artırıp kiliseye yaklaşınca Papaz Akbulut, çocuklarını Sur dışındaki akrabalarının yanına gönderdi.

Akbulut, sonrasını şöyle anlattı:

“Ben ve eşim kilisemize kimse girmesin, kutsal sembollerimiz kaybolmasın diye kiliseyi beklemeye başladık. Şiddetli çatışmaların ortasında iki gün dayanabildik. Biz de beyaz bayrak yapalım dedik. Yatak çarşafını bir sopaya bağladık. Ana caddeye olan 400 metreyi yürürken neler hissettiğimizi, aklımıza neler geldiğini bilemezsiniz. Ölümle burun burunaydık. O ruh halini, psikolojiyi ancak yaşayan bilir. Yanı başımızdan patlama ve silah sesleri geliyordu. Hendekleri, devasa çukurları görseniz şoke olurdunuz. Mayına basmamak için adımlarımızı çok dikkatli attık. Kopan elektrik kabloları yerlerdeydi. Evden eve tüneller, oyuklar açılmıştı. Polisler bizi aldı, otele yerleştirdi.”              

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!