Bestekar Mirkelamoğlu öldü

Güncelleme Tarihi:

Bestekar Mirkelamoğlu öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 15:58

İzmir'de bir süredir tedavi gören eski milletvekili, eski Cumhuriyet Senatosu Başkanvekili ve bestekar 89 yaşındaki Mehmet Necip Mirkelamoğlu, tedavi gördüğü İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah vefat etti.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün arkadaşlarından olan Mirkelamoğlu’nun cenazesinin, önümüzdeki perşembe günü İzmir Alsancak Hocazade Camisi’nde öğle vakti kılınacak namazdan sonra toprağa verileceği belirtildi.

1961- 1967 arasında İzmir milletvekili, 1968- 1977 yılları arasında da İzmir Senatörü olarak görev yapan, bu dönemde Cumhuriyet Senatosu Başkanvekilliğini de yürüten Mirkelemoğlu'nun ‘Atatürkçü Düşünce ve Uygulamada Din ve Laiklik’, ‘İnönü Ecevit’i Anlatıyor’, ‘Okyanusta Bir Kayık’, ‘Maskeli İkili’ adlı kitapları da bulunuyor.

Şair ve bestekar yönüyle de tanınan Mirkelemoğlu, ‘İzmirlim’ şarkısının da söz yazarı ve bestecisiydi. Eserleri Zeki Müren, Nesrin Sipahi, Mediha Demirkıran, Ziya Taşkent, Yaşar Özel ve Bekir Sıtkı Sezgin'in aralarında yer aldığı sanatçılar tarafından seslendirildi. Necla Mirkelamoğlu ile 62 yıldır evli olan Mirkelamoğlu 3 çocuk babasıydı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!