Beşiktaş'a yeni nikah salonu

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşa yeni nikah salonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş Nispetiye Caddesi ile Ihlamur Dere Caddesi arasında bulunan otopark alanı nikah dairesi olacak. Beşiktaş Belediyesince yapılacak olan tek katlı nikah salonunun altına üç katlı bir otopark inşa edilecek. Toplam 3200 metrekare olan ve tamamı otopark olan sahada nikah dairesinin kurulmasından sonra iki dönümlük bir yeşil alan kazanılmış olacak. Planda yer alan üç katlı otopark ise toprak seviyesinin altında bulunacak. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, ‘‘Otoparkın toprak seviyesinin altında yapılmasının amacı, toprak seviyesinin üstündeki arazinin büyük bir bölümünü yeşil alan olarak kazanmak istememizdir’’ dedi.

Başkan Namoğlu, Ihlamur Kasrı ile Cumartesi Pazarı'nın karşısında bulunan köşede kurulacak olan nikah salonunun bitirilmesinden sonra kavşağın yeniden düzenleneceğini söyledi. ‘‘Beşiktaş'tan Şişli'ye, Şişli ve Nişantaşı'ndan Yıldız Yokuşu kanalıyla Boğaziçi Köprüsü'ne bağlanan yolların kavşak noktasında yapacağımız bu kompleks, bölgedeki düzensiz park edilen arabaları absorbe edecektir’’ diyen Namoğlu, son yıllarda otopark sorunundan ötürü Beşiktaş Pazarı'na olan ilginin azalmaya başladığını belirtti.

Yapılacak olan yeraltı otoparkının Beşiktaş Pazarı'nı da rahatlatacağını bildiren Başkan Namoğlu, ilçe sınırları içinde yar alan bazı yeşil alanların altının da otopark olarak değerlendirileceğini söyledi.

Önemli şehiriçi yolların kavşak noktasında bulunan bu alana özel sektörden çok sayıda talip çıkabileceğini ifade eden Namoğlu, ‘‘Fakat biz böyle bir tercih kullanmak yerine, bu kıymetli araziyi kentsel hizmet alanı olarak değerlendirmeyi uygun bulduk’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!