Beşiğini salladığı oğlunun filminde

Güncelleme Tarihi:

Beşiğini salladığı oğlunun filminde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2002 03:19

59. Venedik Film Festivali, ünlü yıldızların katılımıyla start aldı. Bu yılın dikkat çeken gözde sanatçıları arasında Gwyneth Paltrow ve Meksikalı yıldız Salma Hayek de var. Oğlu Edoardo Ponti'nin yönettiği filmle festivale katılan Sophia Loren, galada büyük alkış aldı.

LOREN DALYA DEDİ

Uzun yıllar sonra Venedik Film Festivali’ne oğlu Edoardo Ponti'nin yönettiği ‘‘Between Strangers’’ filmi ile katılan Sofhia Loren, meslek yaşamında 100'üncü filminde rol aldı. ‘‘Bianchi’’ Ödülüne de layık görülen Loren, galada en çok alkışı alırken gözyaşlarını tutamadı. Loren, hıçkırıklar içinde ‘‘Daha dün beşikte salladığım oğlumun yönettiği filmde onun direktiflerini yerine getirirken içimde bir deprem yaşadım’’ diye konuştu. Loren, galaya gül kurusu renkli ve Giorgio Armani imzalı tuvaletle katıldı.

YATIYLA GETİRDİ

Armani, Sofia Loren için özel diktiği tuvalet ile şov yaparken bir başka İtalyan stilist Valentino da kendi yatı ile Venedik'e getirdiği Oscar Ödüllü Gwyneth Paltrow için hazırladığı kreasyonu ile sükse yaptı.

FRİDA BEĞENİLMEDİ

Festivalin yarışma bölümü, Meksikalı ünlü kadın ressam Frida Kahlo'nun yaşamını anlatan ‘‘Frida’’ filmi ile açıldı. Julie Taymor'un yapıtı düş kırıklığı yarattı. Başrolünü Salma Hayek'in oynadığı filmde sürgündeki komünist lider Troçki'nin bir seks manyağı gibi gösterilmesi İtalya'da solcuların tepkisine yol açtı. Troçki'yi bu filmde Oscar ödüllü Geofrrey Rush canlandırdı.

GONG Lİ'NİN SORUNU

Aralarında Türk yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun da bulunduğu festival jürisinin başkanı Çinli yıldız Gong Li'nin ciddi dil sorunu yaşadığı öğrenildi. Çince'den başka dil bilmeyen Gong Li'nin filmleri de tercüman ile izlediği bildirildi.

ÖZELLEŞTİRİLECEK

Devlet bütçesi ve sponsorlarla düzenlenen Venedik Film Festivali'nin bütçe açısından son derece zorlandığı, bu yılki direktör İsviçreli Moritz de Halden tarafından açılış konuşmasında belirtildi. Direktör ‘‘Eğer Cannes Film Festivali ile rekabeti sürdürmek istiyorsak mutlak Bienali özelleştirmemiz gerek. Devlet parasıyla çıtayı yükseltemeyiz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!