Berkin Elvan davasında flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Berkin Elvan davasında flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 14:17

GEZİ protestolarına 16 Haziran 2013'de yapılan müdahalede Okmeydanı'nda gaz bombası fişeği ile başından ağır yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın olaydan bir önceki gece yaralandığı önce Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) götürüldüğü, durumu kötüleşince de hastaneye kaldırıldığı iddialarının dayanağı olarak gösterilen A. D., Elvan hakkındaki soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcısına tanık olarak ifade verdi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil servisin karşısında bulunan kantinde çalıştığını belirten A.D., “Olayla ilgili bilgim, görgüm yoktur. Böyle bir ifadede bulunmadım. Can güvenliğimden endişe ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Berkin Elvan’ın gaz bombası fişeği ile yaralanmasına ilişkin polis müfetişlerince yürütülen idari soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan hastane bekçisi C. B., “Elvan, bir gece önce yaralanmış. Önce ismini hatırlamadığım bir derneğe götürülmüş. Durumu kötüleşince hastaneye getirilmiş” iddiasında bulunmuş, bu iddiasına dayanak olarak da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisinin karşısında bulunan kantinde çalışan A.’nın mahalleden bir arkadaşını göstermişti.

“KANTİNDE ÇALIŞAN A. BENİM”

İddianın basında yer almasının ardından Berkin Elvan’ın gaz bombası fişeği ile başından yaralanmasına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelen A. D. kantinde çalışan ve haberde geçen A.’nın kendisi olduğunu olaya ilişkin bilgisi ve görgüsü olmadığını bildirmek için savcılığa geldiğini söyledi:

Haberin Devamı

“CAN GÜVENLİĞİMDEN ENDİŞE EDİYORUM”

A.D. ifadesinde şunlara yer verdi: “Okmeydanı Hastanesi’ndeki özel kantinde işçi olarak çalışırım. İnternette benimle ilgili bir haber çıktı. Bu haberde hastane bekçisinin ifadesinde Berkin Elvan, aslında bir gün önceki gece de gösterilerde yaralandığı, ilkin Çağdaş Hukukçular Derneği’ne götürüldüğünü, durumu ağırlaşınca hastaneye getirildiği iddia edilmiş ve bunun dayanağı olarak da acil servisin karşında kantinde çalışan A.’nın mahalleden bir arkadaşı şeklinde bir beyana yer verilmiştir.

Burada kast edilen A. isimli şahıs benim. Çünkü ben kantinde çalışıyorum. C. B.’ye böyle bir ifadede bulunmadım. Olayla ilgili bilgim ve görgüm yoktur. Ayrıca süresiz işten izne ayrıldım. Can güvenliğimden de endişe ediyorum. Bu olaydan dolayı, bu haberin çıkmasından dolayı mağdur edildim. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na , İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ayrıca gerek C. B.’ye böyle bir ifadede bulunmadığıma ilişkin gerekse diğer mağduriyetlerim ve can güvenliğim açısından dilekçe ile başvuracağım. Sadece gazetede çıkan haber dolayısıyla bu olayla ilgili bilgim ve görgüm olmadığını bildirmek için savcılığa geldi.”

BAKMADAN GEÇME!