Berfin'in başarısı

Güncelleme Tarihi:

Berfinin başarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 14:21

Genç Türk kemancı Berfin Aksu, Çek Cumhuriyetinde düzenlenen yarışmadan birincilik ödülüyle döndü.

Haberin Devamı

Aksu, 52. Uluslararası Koçianova Keman yarışmasında birinciliği elde ederken, aynı yarışmada Kerem Tunçer de mansiyonun sahibi oldu.

Çek Cumhuriyetinde düzenlenen 52. Uluslararası Koçianova Keman Yarışmasından Türkiye'ye iki ayrı ödül geldi.

Aralarında Rusya, ABD, Fransa, Ukrayna ve Almanya'nın da bulunduğu 14 ülkeden toplam 70 sanatçının yer aldığı yarışma, 4 gruptan oluştu.

İki aşamalı olan yarışmanın finalinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulunda öğrenim gören 12 yaşındaki Berfin Aksu, iki eserle sahne aldı. Aksu, Wienaiawski'nin “Romance” ve Paganini'nin “Campanella” adlı eserlerini seslendirdi.

Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Kerem Tunçer ise Bruch'un “Konçerto” ve Wienaiawski'nin “Scherzo Tarantela” adlı yapıtlarını yorumladı.

Haberin Devamı

İkinci kategorinin birincisi, genç keman sanatçısı Berfin Aksu olurken, 1. kategoriyi Rusya'dan Inga Rodina kazandı. Üçüncü kategoride Polonya'dan Eva Zabalska ve Çek Cumhuriyetinden Jan Michalek, dördüncü kategoride ise Fransa'dan David Petrlik ve Çek Cumhuriyetinden Juie Sevecana, birincilikleri paylaştı.

Berfin Aksu, yarışmanın kapanış konserinde de sahne aldı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!