"Benim ne iÅŸim var Ali Sami Yen'de oÄŸul"

Güncelleme Tarihi:

Benim ne iÅŸim var Ali Sami Yende oÄŸul
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 07:39

Doğan Haber Ajansı'ndan Özgür Altuncu ve kameraman Özgür Arslan'ın Edirnekapı Şehitliği'nde hazırladığı bu haber hem Anneler Günü, hem bugüne kadar verdiğimiz binlerce şehit, hem de Türk futboluyla ilgili yapılmış tüm haberlerin baş tacıydı adeta... Bu haberde iki anne vardı ki, yüreklerinden süzülen kelimeler duyanları, görenleri yıkıp geçti.

Haberin Devamı

Birinin adı Emine Ermiş. Şehit oğlu Aytaç Ermiş'e Anneler Günü'nde çiçek getirmişti. Sağ olsaydı oğlu Aytaç getirecekti o çiçekleri. Bu kez o getirdi çiçekleri oğlunun mezarına.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/Sehit_alkis.jpgDiğer annenin adı ise Nuray Yayla... Şehit oğlu Mehmet Yayla'nın mezarı başındaydı Anneler Günü'nde. İçin için ağlıyordu yıllardır. "Her zaman ağlıyoruz oğul" diyordu. Fakat, Nuray Anne konuşmasında öyle bir cümle kurdu ki; bu ülkedeki Fenerlisi, Trabzonlusu, Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı, Siirtlisi, Mardinlisi, Sivaslısı, Kayserilisi, Karşıyakasporlusu, Rizelisi, Antalyalısı, Oftaşlısı milyonlarca futbolseverin yüreğini dağladı. Nuray Anne, onca yaşına rağmen, Galatasaraylı şehit oğlu için 10 Mayıs Cumartesi günü ne yaptığını anlattı. Nuray Anne, o gün koyu bir Galatasaraylı olan şehit oğlu için Ali Sami Yen Stadı'na gitti. Stada giremedi ama önünde, şampiyonluğu kutlayan Galatasaraylılar'ın içinde durdu. Sanki oğlu yaşıyordu da, o da onunla gitmiş orada eğleniyordu... O dakikaları anlattı muhabirimize ve ekledi: "Yoksa benim ne işim var Ali Sami Yen'de oğlum..."

Haberin Devamı

İşte o müthiş ana yüreğinin yaptığı inanılmaz şey...

      Â

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!