Benim içim rahat

Güncelleme Tarihi:

Benim içim rahat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 00:00

YGS’deki ‘hata ve şifre’ iddialarına ilişkin bir süredir sessizliğini koruyan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, “En ufak tereddüt olsaydı sınavı iptal ederdik. Benim içim rahat” dedi.

Seçim çalışmalarını İstanbul’da yürüten ve seçmenle tokalaşmaktan tenisçi dirseği (lateral epicondylitis) rahatsızlığına yakalanan Çubukçu, sessizliğinin yanlış anlaşıldığını savundu.

ÖSYM’nin yaptığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) ilişkin iddiaların ortaya atılmasından sonra bir süre sessiz kalan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “En ufak tereddüt olsaydı önce ben karşı çıkardım, sınavı da iptal ederdik. Çocuklarımız gönül rahatlığıyla sınava girsin. Benim içim rahat” dedi. Seçim çalışmalarını İstanbul’da yürüten ve seçmenle tokalaşmaktan tenisçi dirseği (lateral epicondylitis) rahatsızlığına yakalanan Çubukçu, “sessizliğimiz yanlış anlaşıldı” dedi.

Süreç kötü yönetildi

Sürecin kötü yönetilmesi ve ÖSYM Başkanı’nın yanlış açıklamaları nedeniyle eleştirildiklerini kabul eden Çubukçu, şunları söyledi: “Seçmenle her gün yüz yüzeyiz. ÖSYM Başkanı’na kızanlar var, atamadan dolayı bize yöneltilen eleştiriler var, ama bize sorduklarında insanları ikna ediyoruz. Seçim gezisi boyunca bu nedenle tavır alan tek kişi olmadı. Sorular soruyorlar, merak ediyorlar, biz de en ufak bir kayırma veya suiistimal olmadığını anlatıyoruz. Sessizlikle suçlandık. Yargı kararını bekledik. Yargının önceki gün verdiği karar, ardından idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı almaması önemli bir aşama. 2 gün içinde insanlardaki rahatlamayı gördük.

Tek bir kopya yok

Çok etkili ve etkin bir bilirkişi heyeti çalıştı. 1 milyon cevap kağıdı tek tek incelendi. Tek bir kopyaya rastlanmadı. Çocuklarımızın bundan sonra gönül rahatlığıyla sınava çalışmasını istiyorum. 1000 çocuğu kayırırken, 1 milyon 700 çocuğun mağdur edilmesi söz konusu olabilir mi? Hangi vicdan buna izin verir? Hepimizin yakınları bu sınava girdi. Kendimiz bu sistemde sınava girdik ve bir yerlere geldik. Kayırmacılığa izin verebileceğimiz kimin aklına gelebilir?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!