Benim derdim işte bu felaket

Güncelleme Tarihi:

Benim derdim işte bu felaket
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 00:00

Başbakan Erdoğan’la arasındaki diyalog nedeniyle tüm Türkiye’nin konuştuğu adam haline gelen Mustafa Kemal Öncel, amacının çiftçinin sıkıntısını duyurmak oluğunu söyledi.

Öncel, olayın yaşandığı gün kendisine bir çiftçi tarafından çekilerek verilen fotoğrafları gösterip, bunun narenciye üreticisinin içler acısı durumunu çok iyi yansıttığını belirtti. Antalya Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu da Öncel’in sözlerini destekledi. Antalya, Mersin ve Adana bölgelerinde portakal başta olmak üzere narenciye ürünlerinin dalında kaldığını söyleyen Ordu, "Bu yara kapanmaz. Narenciye ürünlerinin toptancı halleri dışında da satılması üreticiyi kurtarmaz. Çiftçinin bu konuda tecrübesi yok. Çiftçi kendisi götürüp satsa yine pahalıya mal olacak. Eskiden üretici, bahçesindeki portakalı, mandalinayı ve limonu sattığı zaman çok rahat yaşardı. Şimdi ise felaket yaşıyor" dedi.

Bu arada çiftçi Öncel, Başbakan hakkında hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Erdoğan’ın
/images/100/0x0/55ea1f1cf018fbb8f86c8b36
özellikle annesiyle ilgili konuşmalarındaki üslubunu hazmedemediğini ve yasal zeminde hakkını aramak istediğini anlatan Öncel, şöyle konuştu: "Hukukun üstünlüğüne inanan bir kişi olarak, yarın (bugün) saat 10.00’da Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na Sayın Başbakan hakkında hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulunarak, hakkımı yasal zeminde aramayı sürdüreceğim. Amacım elbette Sayın Başbakanı cezalandırmak değil, halk zaten gerekli cezayı veriyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!