Benim çocuğum mu var?

Güncelleme Tarihi:

Benim çocuğum mu var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

KATİL BABADAN DELİ NUMARASI

SARIYER'de 10 aylık oğlu Fatih Toy'un boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ömer Toy, deli numarası yapmaya kalkıştı. Adli Tıp Kurumu tarafından ‘‘Akli dengesi yerindedir’’ raporu verilen baba, ifade vermedi. Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada idam cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Ömer Toy hazır bulunurken, ailesinden katılan olmadı. Hákimin, ‘‘Oğlunu öldürmüşşün, bu konudaki savunman nedir?’’ sorusuna ‘‘Benim çocuğum olduğunu kim söyledi. Çocuğum olup olmadığını bilemem. Bu konuyu en iyi siz bilirsiniz’’ diye cevap veren Toy'un bu garip davranışı herkesi hayrete düşürdü.

Birayla ilaç içtim

İlk kez hákim karşısına çıkan Toy, savcılıkta verdiği fadesinde hiçbir şey hatırlamadığını söylemişti. 23 haziran 1999 günü meydana gelen olaydan sonra gözaltına alınan baba Toy, savcılıktaki ifadesinde, ‘‘Akşam üzeri evde dört taneden fazla bira içtim. Daha önce kaza geçirdiğimden dolayı ayağım ağrıyordu. Cebimde bulunan Novalgin, Eform ve Roche marka ağrı kesici ilaçlardan 7-8 tane birayla beraber içtim. Daha sonra ne oldu hatırlamıyorum. Olay anında elimde bıçak olup olmadığını da bilmiyorum. Bıçağı yıkadığımı da hatırlamıyorum’’ demişti.

Davanın iddianamesinde ise Ömer Toy'un, evde ailesinin bulunduğu sırada salonda içki içtiği, imam nikahlı eşi Saniye Toy çamaşırları asmak için dışarı çıktığında diğer odada ağlayan 10 aylık çocuğunun yanına giderek, mutfaktan aldığı bıçakla boynunu kestiği iddia edilmişti.

Mahkeme heyeti, ölen 10 aylık Fatih Toy'un sanık baba Ömer Toy'un nüfusuna geçirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!