Beni güvendiğim bir arkadaşım yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Beni güvendiğim bir arkadaşım yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 00:00

Sahte pasaportla yurtdışına kaçtığı ve üvey oğlu İsmail Onur Özbizerdik’in öldürülmesi talimatını verdiği gerekçesiyle hákim karşına çıkan Alaattin Çakıcı, sıfır hata yaptığını ancak Avusturya’da güvendiği bir arkadaşı tarafından yakalattırıldığını öne sürdü. 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada aylık kazancı sorulan Çakıcı, ‘Yurtdışında işyerlerim, ABD’de de benzin istasyonlarım var. Aylık gelirim 40-50 bin dolar’ dedi.

Sıfır hata yaptım

Yakalanmamak için telefon ve kredi kartı kullanmadığını ifade eden Çakıcı, ifadesinde şöyle dedi: ‘Sıfır hata yaptım, ama yine de yakalandım. Güvendiğim bir arkadaşım tarafından yakalattırıldım. Beni Türk polisi değil Avusturya polisi yakaladı’ dedi.

Avcı’yla 3 kez görüştüm

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı’yla, 1996’da üç kez telefonla görüştüğünü öne süren Çakıcı, ‘Avcı onurluysa ne konuştuğumuzu çıksın anlatsın’ dedi. Kimse için ölüm emri vermediğini de söyleyen Çakıcı ile 4 sanığın tahliyelerine karar verilerek duruşma ertelendi. Başka suçtan tutukluluk hali devam eden Alaattin Çakıcı, cezaevine götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!