Beni cehennemde bile bulamayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Beni cehennemde bile bulamayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 02:06

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayan liseli Lara'nın kendi bilgisayarından sildiği kayıtlarını, liseli bir chat arkadaşı, Fatih Altaylı'ya ulaştırdı.

17 yaşında Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son veren Lara Falay'ın, ölümünden 7 ay önce ICQ'da tanıştığı liseli U.Ü., Lara'yla chat yazışmalarını yazarımız Fatih Altaylı'ya gönderdi. Bu kayıtlara göre Lara satanist olduğunu itiraf ediyor ve intihar etmeye kararlı olduğunu söylüyor.

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son veren Özel Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Lara Falay'ın, ölümünden dört ay önce bir chat arkadaşına ‘‘Satanist’’ olduğunu itiraf ettiği bilgisayar kayıtlarından ortaya çıktı. Konuşmalarında, ‘‘Öldüreceğim kendimi. Beni cehennemde de bulamazlar, eminim’’ diyen Lara'nın, ölümünden önce hepsini sildiği chat kayıtlarını, ICQ'dan tanıştığı 17 yaşındaki arkadaşı U.Ü, yazarımız Fatih Altaylı'ya gönderdi.

Liseli genç, ICQ'de 7 ay önce Lara ile tanıştığını kanıtlaması için, talihsiz kızın iki fotoğrafını da gönderdiği Fatih Altaylı'ya şunları yazdı:

‘‘Yaşıtlarımın satanizm denilerek intihara sürüklenmeleri, beni üzüyor. Ebeveynler bilgilensin diye bunları size yolluyorum.’’

İNTİHAR EDECEĞİM

P¤amaThide
nickname'ini kullanan Lara ile Lotus adıyla ICQ'ya giren U.Ü'nün görüşmesi 20 Eylül 2001 günü yaşandı. 20 Eylül perşembe gününe geliyor. İki gün sonra, 22 Eylül, Lara'nın yaşgünü. Ve görüşme sırasında, ‘‘Cumartesi günü yaşgünüm’’ diyen Lara, bu bilgiyi doğruluyor.

Chat kayıtlarının, Lara'nın ölümüne ışık tutmasını, ailelerin bilgilenmesini istediğini söyleyen U.Ü, e-mail mesajında şu satırlara yer verdi:

‘‘Ben 17 yaşında bir lise öğrencisiyim ve yaklaşık 7 ay önce tesadüfen Lara Falay ile internet üzerinden konuşmaya başlamıştım. Kendisiyle dışarıda hiç görüşmedik. Sadece internetten ICQ üzerinden konuşurduk.

Son yıllarda bazı yaşıt olduğum arkadaşların, satanizm inancı altında intihara sürüklenmeleri ve onların ailelerinin durumu beni üzmektedir.

Bu son olaylardan
Lara ile aramızda geçen bir dialoğu size gönderme ihtiyacı duydum. Çünkü siz bu konuda bir araştırma yapıyorsunuz ve araştırmanızın daha sağlıklı olmasını istedim. Özellikle ebeveynlerin bu konuda iyice bilgilenmesi gerekiyor bence.

Lara'nın arkadaşlarının iddiası, basında yazılanların aksineydi. Onun satanist olmadığını söylüyorlardı. Ama Lara bana satanist olduğunu ve intihar edeceğini söylemişti. Bunu yaklaşık 3 ay önce konuşmuştuk ve ben ciddiye almamıştım. Ama onu vazgeçirmeye çalışmıştım. Keşke ciddiye alsaymışım.

İddiama inanmanız için Lara'nın bana göndermiş olduğu iki resmini de size gönderiyorum.’’

Bu dialogta
Lara'nın satanist olduğu ve bu yüzden ölüme sürüklendiği belli oluyor. Ve son yıllarda gerçekleşen bu intihar olaylarının birbiri ile alakalı ve daha da önemlisi satanizm ile alakalı olduğunu düşünmekteyim. Sizlerin de suçu filmler, çeşitli oyunlar ve müzik çeşitlerinde aramak yerine; konunun özüne daha fazla ineceğinize inanıyorum.''

İŞTE LARA’NIN CHAT KAYITLARI

Özgür olamazsam ölmeyi tercih ederim

P¤amaThide 20.09.20 22:11 Çok sağol. Artık nete giremiycem o yüzden bidaha konuşamayabiliriz. Kendine iyi bak hoşçakal.

Lotus 20.09.20 22:22 Selam. Nbr? Neden bi daha girmiycen ya?

P¤amaThide 20.09.20 22:23 Çünkü ailem her şeyimi elimden aldı. Beni böyle düzelteceklerini sanıyolar. Ama öyle bişey yapıcam ki hayatlarının sonuna kadar pişmanlık duyacaklar ve daha sonra da bunun için özür dileyip düzeltebilecekleri bir lara olmayacak yanlarında.

Lotus 20.09.20 22:25 Hey hey bi dakka anladığım kadarıyla saçmalamaya başlıyosun. Sakın yapma böyle bişey.

P¤amaThide 20.09.20 22:26 Git başımdan artık ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez. Bana bunu yapmamalıydılar. Cumartesi doğum günüm ve arkadaşlarımla Babylon'na gidecektik ve konuşulmuştu olay ve buna izin vermiyorlar şu anda. Telefonumu aldılar. ICQ'mu, kulüplerimi aldılar. Benim konuştuğum insanlarla olabilecek bütün iletişimimi kopardılar. Bitti artık. Cezalarını çekecekler. Artık onlar benim ailem değil. Bittiler onlar. Öldüreceğim kendimi. Hayatlarının sonuna kadar acı çeksinler.

Lotus 20.09.20 22:28 İyi de bu sana ne kazandıracak ki? Yani tamam kötü bir durum. Çok saçma hareketlerde bulunmuş ebeveynlerin. Ama yine de hayatını sona erdirmek buna değer mi?

P¤amaThide 20.09.20 22:29 Hayatımda bana ait hiçbişey kalmıyo ki artık zaten artık biti artık onların istedikleri kişi olma hakkına sahibim. Yalnızca bu bana göre değil. Ben bu hayatı yaşamam. Onların kuklası olmam. Özgür olamazsam ölmeyi tercih ederim. Beni cehennemde de bulamazlar eminim.

Lotus 20.09.20 22:30 Peki ne sebeple senin her şeyini elinden aldılar?

P¤amaThide 20.09.20 22:31 Satanist olduğumu anladıkları için ve benim bunu kendim onlara söylemememi ve benim psikolojik tedavi görmemi bekledikleri için. Aynen s..tirsinler. Ben onlara psikolojik tedavi görmelerini söylüyor muyum?

Lotus 20.09.20 22:33 Sana bu konu da karışmaları çok yanlış ama yine de bööle bi hareket için değmez

P¤amaThide 20.09.20 22:35 Kendime hazırkartı filan alabilirim belki aslında. İyi fikir. O da para lazım tabii. Onlardan habersiz nasıl bulucam ki?

P¤amaThide 20.09.20 22:35 Hayat fazla zor. Onu çözmeye daha fazla uğraşmıycan ve gidicen aynen ben buraya ait değilim, hiç bir zaman olmayacağım.

Lotus 20.09.20 22:37 Ya saçmalama. Hepimiz burda yaşıyoruz ve hep buraya aitiz. Başka bi şansımız yok. Eğer ölürsen her şey biter.

P¤amaThide 20.09.20 22:37 Bitsin. Zaten ben gidiyorum bye.

Lotus 20.09.20 22:38 Öff yapma ya. Neyse bye.

ICQ NEDİR

100 milyon kişi kullanıyor

Dünyanın en çok kullanılan ‘anında mesajlaşma’ programı ICQ (I Seek You- Seni Arıyorum) 1996 yılında İsrailli 4 bilgisayar kullanıcısı gencin buluşu. 100 milyondan fazla kullanıcının yüklediği ICQ, en çok kullanılan ve en hızlı yayılan program olma özelliğini de taşıyor. Program, yazılı, sesli ve görüntülü mesajlaşma olanağı sunuyor. Program internette kişisel sayfa hazırlama, özelliklerine göre arkadaş arama, e-mail ve cep telefonuna kısa mesajı gönderme gibi hizmetler de veriyor. Dünyanın en büyük internet erişim şirketi America Online (AOL) 1998 yılında İsrailli gençlerin kurduğu Mirabilis şirketini satın alarak ICQ'nun da yeni sahibi oldu. Program chat kayıtlarını da silinmediği sürece koruyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!