Bence o yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Bence o yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2004 01:35

Fethiye’de yanarak batan Türkiye’nin en büyük guletinin hálá kayıp olan sahibi Ulvi Berberoğlu’nun kızı Gizem, ‘Babam çok badireler atlattı. Hayatta olduğuna inanıyorum’ diyor.

YAKINLARI Fethiye’de yanarak batan Türkiye’nin en büyük guleti Büyük Barbarossa’nın sahibi Ulvi Berberoğlu’nu hasretle bekliyor. Babasının ömrünü denize adadığını söyleyen Gizem Berberoğlu, ‘Tek hayali yatıyla dünya turuna çıkmaktı. Hayatta olduğuna inanıyorum’ dedi.

Olayı İstanbul’da olan bir akrabalarından haber aldıklarını belirten Berberoğlu’nun ilk eşi Engin Kırlakoğlu ve tek çocuğu olan kızı Gizem, Kıbrıs gazisi emekli binbaşı olan Ulvi Berberoğlu’nu Hürriyet’e anlattı.

Babasının Hava İndirme Özel Birlikleri’nde görev yaparken Kıbrıs’a atlayan ilk paraşütçülerden olduğunu vurgulayan Gizem, ‘Orada ayağını kırmış, fakat günlerce savaşmaya devam etmiş. Daha sonra yanlış kaynayan ayağı yüzünden malulen emekli oldu. Daha Sarıkamış’ta askerken 5 metrelik ilk yatını yapmıştı’ dedi. Genç kız sözlerini şöyle sürdürdü:

Hayali dünya turuydu

‘Emekli olduktan sonra Marmaris’e yerleşti. Burada denize olan aşkıyla bir tershane kurdu. Sarıkamış’ta yaptığı 5 metrelik yatı da buraya getirdi. Daha sonra yıllarca 5, 9, 18, 25 metrelik guletler yaptı. Marmaris’te marina yapılınca atölyesini Tuzla’ya taşıdı. Burada en son eseri olan 49.10 metrelik Büyük Barbarossa’yı yaptı. Çeşitli firmalarla çalıştı. Ama asıl hayali, bunu satıp 65 metrelik bir gulet ile dünya turuna çıkmaktı. Bir kere denedi, ancak Mısır’da casus gemi olduğu iddiasıyla zor anlar yaşayınca geri döndü.’

Babasıyla en son 10 gün önce görüştüğünü söyleyen Balıkesir Üniversitesi Erdek Turizm ve Otelcilik son sınıf öğrencisi Gizem, ‘Kurtulan Sinan (Bilgin) Ağabey’le görüştüm. Denizde 20 dakika S.O.S verdiklerini, filikada ise 155’i aramalarına rağmen kimsenin yardıma gelmediğini söyledi. İnsanları yaşadıkları değil, umursamazlık ve değersizlik üzüyor. Maalesef Türkiye’de insan hayatı bu kadar ucuz’ diyerek yetkililere sitem etti.

Güçlü ve akıllıdır

Babasına 2 yıl önce para koparmak amacıyla bir kadının iftira attığını da anlatan Gizem, ‘Bu olayda babam Adli Tıp’tan da raporlar alarak beraat etti. Ama bu acı günlerde böyle şeylerin gündeme gelmesi acımızı daha da artırdı’ dedi. Ankara’da emekli meslek lisesi öğretmeni olan annesinin yanında yaşayan genç kız, umutla gelen her telefonda babasına ilişkin haber beklerken, ‘O çok badireler atlattı. Çok güçlü ve akıllıdır. Bunu da atlatacağını ve iyi olduğu haberini alacağımı düşünüyorum’ dedi. Eski eşi Engin Kırlakoğlu ise Berberoğlu’nun pek çok kahramanlığını komutanlarından öğrendiğine dikkat çekerek, ‘Çok mütevazı bir insandı. Yaptıklarıyla övünmezdi. Kişisel başarıyla yaptığı tekneleriyle bile övünmez, hep alçakgönüllü davranırdı’ diye konuştu.

1.5 trilyona sigortalıydı

Geçen salı günü yanarak batan Büyük Barbarossa, 49.10 metre boyundaydı. Çift kişilik 10 kamarası bulunan gulet, 1.5 trilyona sigortalıydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!