Ben Eliezer: Türk subayını İslami Cihad öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Ben Eliezer: Türk subayını İslami Cihad öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2002 01:45

İsrail Savunma Bakanı, Binbaşı Toytunç ve İsviçreli Berruex‘nün "İslami Cihad tarafından öldürüldüğünü" belirtti. Eliezer, "İsrail katilleri bulmak için elinden geleni yapacak" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Binyamin Ben Eliezer, Batı Şeria'daki El Halil kentinde geçen 26 Mart'ta Türk subayı Binbaşı Cengiz Toytunç'u şehit eden saldırının sorumlusunun aşırı dinci İslami Cihad örgütü olduğunu söyledi.

İsrail Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, El Halil'deki Geçici Uluslararası Mevcudiyet (TIPH) bünyesindeki Türkiye, İtalya, Danimarka, Norveç, İsveç ve İsviçre yetkililerinin katıldığı bir heyetle görüşen Eliezer, TIPH gözlemcileri Binbaşı Toytunç ve İsviçreli Catherine Berruex'nün ‘‘İslami Cihad teröristleri tarafından öldürüldüğünü’’ açıkladı. Ülke çapında katillerin yakalanması için geniş araştırmalarda bulunduklarına dikkat çeken Eliezer, ‘‘İsrail katilleri bulmak ve yargılamak için elinden geleni yapacak’’ dedi.

38 yaşındaki Toytunç ve 25 yaşındaki Berruex, 26 Mart'ta El Halil'in kuzeyindeki Halhul bölgesinde kimliği belirsiz kişilerin araçlarına Kalaşnikof marka otomatik tüfeklerle ateş açması sonucu öldürülmüştü. Saldırıda yüzbaşı Hüseyin Özaslan isimli yüz başı ise bacağından vurulmuş, saldırganlar Özaslan'ı öldü sanarak aracın içinde bırakmışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!