Ben de onları anlayamıyorum

Güncelleme Tarihi:

Ben de onları anlayamıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk, ‘‘18 Nisan'da yerel ve genel seçimi birarada yaparsanız, oyları lokantaların bulaşıkhanelerinde bulursunuz’’ dedi.

Eskişehir Hayal Kahvesi'nde dün bir basın toplantısı düzenleyen Cindoruk, 18 Nisan'da seçim yapılmasına karşı çıktığı için kendisini ‘anlamayan’ DSP Lideri Bülent Ecevit'e yanıt verdi. Cindoruk, ‘‘Ben de onların Kasımda seçim yapılması görüşünü anlayamıyorum’’ dedi. Dünyanın hiçbir yerinde erken seçimle yerel seçimin birarada yapılmadığını söyleyen Cindoruk, seçim tarihine Yüksek Seçim Kurulu'nun değil siyasetçilerin karar vermesi gerektiğini belirtti. Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘18 Nisan 1999 tarihinde iki seçimi birarada yaparsanız büyükşehirlerde 6'şar sandık koymanız gerekir. Sabaha karşı aldıkları kararla bu sandıkları lokantalara ve kahvehanelere de koyacaklarmış. Hem lahmacun yiyeceksiniz, hem de nargile içeceksiniz, hem de oy kullanacaksınız. Böyle bir seçimi tartışmak istiyorum. Biz seçimden korkmuyoruz. Böyle bir seçime de varız. Ancak bu seçim Türkiye için kaos olur. 2-3 ay sonra bu seçimin yenilenmesi istenir. Biz şimdiden uyarıyoruz. Biz önce yerel seçimin daha sonra da genel seçimin yapılmasından yanayız. DTP yüzde 10'luk barajı aşar. Ancak dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir yüzde 10'luk baraj sistemi yok. Beni hala anlamadılarsa 3'lü toplantı yapalım bunları anlatalım.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!