Ben de aşık olabilirim Betina da

Güncelleme Tarihi:

Ben de aşık olabilirim Betina da
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 10:48

İşadamı Cem Hakko boşanma protokolü imzaladığı eşi Bettina Hakko'yla ilgili ilk kez Tempo'ya konuştu. Hakko "İkimiz de aşık olabiliriz. Bu özel bir şey" dedi.

Haberin Devamı

Hakko :"Biz Bettina ile 9 ay önce ayrılmaya karar vermiştik. Ben de aşık olabilirim. Bettina da aşık olabilir. Bu özel bir şey. Boşanma görüşmeleri ya da pazarlıklar ne derseniz deyin 9 ay boyunca devam etti. Bu gizli ve özel olacaktı. O elden ele dolaşan dava dilekçelerini basına karşı taraf verdi" dedi.

REKOR BOŞANMA TAZMİNATI

Cem ve Betina Hakko çiftinin uzun pazarlıklar sonucu imzalanan ayrılık sözleşmesi, Türkiye’de ödenen en yüksek boşanma tazminatı olarak tarihe geçti. Vatan Gazetesi'nin haberine göre yılın boşanmasının önceki gün tamamlanan pazarlıklarından rekor bir tazminat çıktı.

Pazarlıklar önceki gün tamamlandı ama aslında Bettina Hakko’nun avukatı İhsan Coşkun ile Cem Hakko’nun avukatı Kezban Hatemi arasındaki çetin müzakereler aylar önce başlamıştı. Taraflar masaya ilk oturduğunda, çocukların yıpranmaması için bir centilmenlik anlaşmasına vardılar. Buna göre her konuda mutabık kalındıktan sonra boşanma davası açılacaktı. Cem Hakko, görüşmelerin başında eşine ancak 1 milyon dolar ödeyebileceğini bildirdi. Ancak Betina Hakko’nun avukatları, bu miktarı kabul etmeyeceklerini belirttiler ve mal varlığının yarısını istediler.

İŞTE ANLAŞMA

Haberin Devamı

Betina Hakko, Çengelköy’deki yalının Cem Hakko’da kalmasını kabul etti, karşılığında Bebek’teki lüks daireyi istedi. Nakit olarak ödenecek miktar 10 milyon dolar olarak belirlendi. İMKB’de işlem gören aile şirketi, anlaşma dışında tutuldu. Ancak düğün organizasyonları yapan Vakko Wedding şirketinin yüzde 50 hissesi Betina Hakko’ya verildi. Betina Hakko BMW marka otomobili de üzerine aldı.

MEDENİ KANUN İŞİNE YARADI

1 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe giren kanun, eşlere dilerlerse “mal ayrılığı” için sözleşme hakkı getirmişti. Ancak Hakko çifti böyle bir sözleşme imzalamadığı için “edinilmiş mallara katılma” ilkesini seçmiş sayıldılar. Yani, evlilik süresince edinilen tüm gayrimenkuller ve menkul değerler üzerinde ortak hak sahibi oldular. Betina Hakko, bu hukuki avantajı da kullandı ve istediğini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!