Bembeyaz üniformamız leke tutmaz

Güncelleme Tarihi:

Bembeyaz üniformamız leke tutmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 00:00

Kamuoyunda “amirallere suikast davası” olarak bilenen davanın ikinci oturumunda ifade veren sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek kendilerine komplo kurulduğunu söylerken tutuklu Teğmen Burak Düzalan, “Bembeyaz üniformaları akıl dışı iftiralarla lekelemeye çalışan hainlere bir cevabım olacak. Üniformamız leke tutmaz” dedi.

İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 9’u tutuklu 18 deniz subayının arasında bulunduğu 19 sanık geldi. Sanıklardan Ergenekon içinde yer alan Karargah Evleri yapılanması içinde bulunduğu iddia edilen teğmen Burak Düzalan, evinde yapılan aramayı ve suçlamaları ilk kez ailesinin yanında televizyonda duyduğunu ve şoke olduğunu belirtti. Kendisinin ve arkadaşlarının hayatları boyunca uyuşturucu kullanmadığını ve ihbar mektubunu gönderenin de sanal olduğunu düşündüğünü söyleyen Burak Düzalan, “Dijital terör olarak adlandırabileceğimiz bir kurgunun mağdurlarıyız. Evimizde yapılan aramada bulunan flash bellek evimizdeki hiç kimseye ait değildir. Bu flash bellekte kayıtlı olan herşey hayal mahsulüdür” dedi. Tutuklu sanıklardan Teğmen Ali Seyhur Güçlü ise Ergenekon terör örgütü ismini sadece televizyondan duyduğunu belirtirken, Teğmen Sezgin Demirel’in, “Türk ordusunun şerefli bir subayı olarak terörist değilim” demesi üzerine mahkeme başkanı “Burada yargılanan Türk Silahlı Kuvveteleri değil. Bir takım iddialar var. Onunla ilgili yargılama yapılıyor” dedi. Duruşma pazartesiye ertelendi.

Suçumu bilmiyorum

13 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Teğmen Yakut Aksoy da 23 Temmuz 2009’dan itibaren suçunun ne olduğunu bilmeden masumiyetini kanıtlamaya çalıştığını söyledi. Aksoy çapraz sorgusunda sorulan “Bize ait değil diyorsunuz bu flash belleği kim koymuş olabilir?” sorusuna Aksoy “Tam olarak bilmiyorum, polisler de koymuş olabilir” diye yanıt verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!