Belge spekülasyonu onu üzmüş olabilir

Güncelleme Tarihi:

Belge spekülasyonu onu üzmüş olabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sabah 08.00'de Uluğbay'ı ziyaret eden Başbakan Ecevit, hekimlerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

‘‘Hastaneye gelirken, çok üzgün ve kaygılıydım. Fakat, bütün kaygılarım ortadan kalktı. Çünkü yapılan ameliyat sonunda Sayın Uluğbay'ın tam sıhhatine kavuştuğunu, herhangi bir hayati tehlikesinin söz konusu olmadığını öğrendim. Ameliyat sonrası bir dinlenme döneminden geçiyor tabii. İnşallah kısa zamanda ayağa kalkacak. Başta, Sayın Haberal olmak üzere hastanenin değerli hekim ve personeline şükranlarımı bildiriyorum.’’

Ecevit, intihar girişiminin nedeni sorulunca, ‘‘Bilemeyiz ama çok sorumluluk duygusu olan bir insandı Hikmet Uluğbay. IMF ile yapılan görüşmeler onu çok yordu, çok bunalttı. Yordu demeyeyim, o, çünkü her yükü kaldırırdı. Ancak o görüşmelerin kendisini çok bunalttığı belliydi’’ dedi.

IMF Belgesi'nin sızdırıldığı yolundaki spekülasyonlar anımsatılınca ise Ecevit, ‘‘O son derece çirkin, gerçek dışı bir iddia. Bunu ben de, Sayın Uluğbay da, Sayın Yılmaz da açıkladı. Onun üstünde bile duracağını sanmıyorum. Ama belli olmaz çok duyarlı bir insan, ona da üzülmüş olabilir. Oysa tamamen gerçek dışı bir spekülasyondur. Aslında Sayın Yılmaz'ın da söylediği gibi ona gizlice haber sızdırılması söz konusu olamazdı. Çünkü IMF ile görüşmeler konusunda ben ne bilgi alıyorsam, Sayın Bahçeli de, Sayın Yılmaz da o bilgileri yetkililerden alıyorlardı’’ diye konuştu.

Ecevit, Hikmet Uluğbay'ın intihar girişimi ile sonuçlanan borsa spekülasyonunun arkasında, bazı sermaye grupları ve çıkar çevrelerinin bulunduğunu öne sürdü. Bu grupların IMF'den gerçekçi olmayan beklenti içine girdiklerini açıklayan Bülent Ecevit, bunun yarattığı hayal kırıklığı ile spekülasyona yöneldiklerini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!