Belediyelere Ramazan geldi

Güncelleme Tarihi:

Belediyelere Ramazan geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Özellikle ilçe belediyeleri iftar yemekleri ve kültürel etkinlikler için hazırlıklarını sürdürüyor

Başta ilçe belediyeleri olmak üzere birçok kuruluş Ramazan ayına hazırlanıyor. Kentin çeşitli meydanlarına önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da iftar çadırları kuruluyor. İftar saatinde evine yetişemeyen binlerce İstanbullu çadırlarda oruç açacak. Ramazan ayı boyunca çadırlarda paneller, tiyatro gösterileri, konserler ve orta oyunları da düzenlenecek. Ramazan'da binlerce fakire de gıda ve yakacak yardımı yapılacak.

Fazilet Partili Üsküdar Belediyesi Ramazan ayına en sıkı hazırlanan belediyelerden. Belediye bu yıl da Ramazan ayını şölene dönüştürmeyi amaçlıyor. Üsküdar Meydanı'na bu yıl da kurulan çadırda binlerce kişiye iftar yemeği verilecek; aşıklar şöleni, tiyatro gösterileri, halk müziği ve sanat müziği konserleri düzenlenecek. Etkinlikler arasında sema gösterileri ile mehter konserleri de yer alıyor. Belediye, Ramazan süresince 15 bin aileye gıda yardımı yapmayı hedefliyor.

Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, İstanbul'a ilk Ramazan çadırını kendilerinin kurduğunu belirterek, ‘‘Bu konuda tüm belediyelere öncülük ettik. Osmanlı Ramazan kültürünün yeniden canlanmasına vesile olduk’’ dedi. Ramazan ayı boyunca düzenlenecek etkinliklerin maliyetiyle ilgili bir hesap yapmadıklarını söyleyen Bayat, ‘‘Bunlar belediyemize herhangi bir külfet getirmiyor. Masrafların tümünü Üsküdar esnafı karşılıyor' şeklinde konuştu.

Avcılar Belediye Başkanı ANAP'lı Tahsin Salihoğlu, Ramazan ayında fakirlere yapılan yardımların suistimal edilmesinden şikayetçi. Salihoğlu, ‘‘Gerçekten fakir olanlar yardım almaya gelmiyor. Sıkıntı çekse de el açmıyor. Bunu bildiğimiz için genele açık organizasyonlar yapmıyoruz. Önceden tespit ettiğimiz gerçekten mağdur ailelere gıda ve kömür vereceğiz’’ dedi.

ANAP'lı Bahçelievler Belediyesi de Ramazan ayına çeşitli etkinliklerle girecek. Belediyenin yaptırdığı aşevinde Ramazan boyunca 1200 aileye her gün iftar yemeği dağıtılacak. Yenibosna, Şirinevler ve Bahçelievler'e iftar çadırları kurularak iftar saatinde evine yetişemeyen halka yemek verilecek. Belediyenin kandil geceleri başlattığı bir uygulama da helva dağıtmak. Bu gelenek Ramazan ayında da yaşatılacak, halka kandil helvası dağıtılacak. 1500 aileye gıda yardımı ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek diğer etkinlikler de belediyenin programında yer alıyor.

ANAP'lı Eminönü Belediyesi tarihi direklerarası eğlencelerini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sultanahmet'e taşıyor. Belediye yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bir ay boyunca Eminönü'ne kurulacak çadırda her gün 1500 kişiye iftar yemeği verilecek, ayrıca 1800 aileye gıda yardımı yapılacak. Eminönü Belediyesi'nin Ramazan boyunca diğer belediyelerden farklı olarak sunacağı bir hizmet de, cami ve türbe ziyaretleri. İsteyen herkes Ramazan süresince İstanbul, Bursa ve Edirne camilerini belediyenin sağladığı imkanlarla gezebilecek.

Fazilet Partili belediyelerden Bağcılar'da Ramazan dolayısıyla çeşitli hazırlıklar yapıyor. Başkan Feyzullah Kıyıklık bu yıl da Ramazan çadırında iftar yemekleri, konserler, tiyatro oyunları ve paneller düzenleyeceklerini söyledi.

KİTAP FUARLARI AÇILIYOR

FP'li Beyoğlu Belediyesi de Ramazan ayı dolayısıyla Taksim Meydanı'na dev bir iftar çadırı kuruyor. Belediye çadırda hergün binlerce vatandaşa iftar yemeği vermenin dışında kültürel etkinlikler düzenleyecek. Beyoğlu belediyesi ilçede üç ayrı noktada gezici araçlarla iftar yemeği de dağıtacak.

Ramazan ayını yoğun yaşayan ilçelerden biri de Eyüp. Eyüp Belediyesi bu yoğunluğu dikkate alarak gerekli önlemleri aldı. İftar çadırı, gıda yardımı, kültürel etkinliklerin hazırlıklarına başlandı. Belediye bu yıl Eyüp Meydanı'na üç büyük çadır kuruyor. Eyüp Camisi'nin karşısındaki tarihi sokakta ise kurulacak ahşap evlerde Anadolu'nun çeşitli bölgelerinin yöresel özellikleri sergilenecek. Belediye yetkilileri, geleneksel hale gelen kitap fuarının bu yıl da düzenleneceğini belirtiyor. Belediye ayrıca, Eyüp Bulvarı, Fahri Korütürk Caddesi ile Feshane önünü Ramazan dolayısıyla ışıklandıracak. Bu arada, Ramazan ayının başlamasıyla birçok ilçede kitap fuarlarının açılacağı belirtiliyor. Bu fuarların en kapsamlısını Türkiye Diyanet Vakfı, Sultanahmet Camisi'nin avlusunda açıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!