Belediyedeki kasa soygununun altından makam şoförü çıktı

Güncelleme Tarihi:

Belediyedeki kasa soygununun altından makam şoförü çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 14:33

İzmir’de Menemen Belediyesi binasında bulunan tahsilat servisindeki çelik kasanın oksijen kaynağıyla açılıp içindeki 275 bin TL’nin çalınması olayının altından Başkan Tahir Şahin’in makam şoförü A.A. çıktı. Olayın ardından harekete geçen polis, soygunculara kasanın yerini gösterdiği ve içinde yüklü miktarda para olduğunu söylediği ileri sürülen A.A.'nın da aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Olay, geçen pazartesi günü saat 08.00 sıralarında, Şehit Kemal Caddesi’ndeki Menemen Belediyesi binasına çalışanların gelmesiyle ortaya çıktı. Birinci kattaki tahsilat servisine çıkan görevliler, belediyenin tüm gelirinin toplandığı çelik kasanın oksijen kaynağıyla parçalanıp açıldığını fark etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede, hırsızların binanın arkasındaki Emlak Servisi’nin penceresini zorlayarak içeri girdiklerini, yaklaşık 45 dakika uğraşarak kasayı açtıklarını belirledi. Belediyenin arka tarafında güvenlik kamerası bulunmadığı anlaşıldı. İncelemede, iki üç günlük tahsilat olan ve belediyeye yönelik haciz işlemleri nedeniyle bankaya yatırılmayıp kasada tutulan 275 bin TL’nin çalındığı belirlendi.

MAKAM ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

Belediyedeki ayak ve parmak izlerinden yola çıkan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığa karıştıkları belirlenen, aralarında Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin’in, üç yıldır makam şoförlüğünü yapan A.A. ile İ.Ş., F.S., İ.N., C.K., C.K., M.N. ve Y.E.’yi bugün sabah saatlerinde, ilçedeki evlerine düzenledikleri operasyonlarla gözaltına aldı. Emniyet yetkilileri, makam şoförü A.A.'nın çeşitli suçlardan sabıkalı olan diğer şüphelilere kasanın yerini gösterdiği ve içinde yüklü miktarda para olduğunu söylediğini saptadıklarını açıkladı. Çalınan paralardan olduğu tahmin edilen 9 bin 500 TL’si A.A.'nın evinde olmak üzere toplam 13 bin 500 TL ele geçirilirken, sorgulamaların ardından olayın netlik kazanacağı, şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Haberin Devamı

KREDİ KARTI BORÇLARINDAN YAKINIYORMUŞ

Soyguna yardımcı olduğu öne sürülen makam şoförü A.A.'nın sürekli kredi kartı borçlarından yakındığı belirtildi.

TAŞ YAKINDAN GELDİ

Hem hırsızlık yapılması hem de makam şoförünün gözaltına alınmasıyla şaşkına dönen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Üç yıldır makam şoförlüğümü yapıyordu. Taş yakından geldi. Kime güveneceğimizi bilemiyoruz. Biz ona canımızı, ailemizi, belediyemizi emanet ediyorduk. Gerçekten üzgünüm" diye konuştu.

Haberin Devamı

MUHALEFET 'GÖREVDEN ALINSIN' DEMİŞTİ

Hırsızlık olayının belediyede çalışanların göreve gelmesiyle birlikte ortaya çıkmasının ardından Menemen AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran, Belediye Başkanı Tahir Şahin’in görevden alınması için İçişleri Bakanlığı’na başvuracaklarını söylemişti. Şahin ile birlikte sorumlu iki müdürün halkın çalınan parasını ödemek zorunda olduğunu anlatan Kuran, “Belediyenin kasasında bu kadar yüklü miktarda para bulundurulması suçtur. Yasal olarak en fazla 8 bin 500 TL bulundurabilirsiniz. Hırsızlık ve evrakların kaybolması olayının müfettiş incelemesinin olduğu bir döneme gelmesi gerçekten manidar” ifadelerini kullanmıştı.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!