Belediye meclisinde olay

Güncelleme Tarihi:

Belediye meclisinde olay
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 14:37

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına gelen Aksu Atatürk Mahallesi sakinleri olay çıkardı.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesinin merkez Aksu  ilçesindeki 229 numaralı parselle ilişkin imar düzenlemesi kararını protesto  edenlerle toplantıyı izleyen diğer vatandaşlar ve güvenlik görevlileri arasında  arbede çıktı. Arbede anında biri kadın iki kişi baygınlık geçirdi ve yaralandı.

Büyükşehir belediye Meclisi, gündemindeki maddeleri görüşmek üzere  Belediye Kültür Salonu'nda toplandı.

Hafta başındaki toplantıda gündemden çıkartılan merkez Aksu ilçesiAtatürk mahallesindeki 229 numaralı parsel maddesi görüşülerek, Büyükşehir  Belediyesinin, bu alanda Toptancı Hal kurulması amacıyla 1/5 binlik imar planında  yaptığı değişiklik, AK Parti ve MHP'li üyelerin “hayır”, CHP'li üyelerin  “evet” oyuyla kabul edildi.

Bunun üzerine toplantıyı izleyen yaklaşık 500 kişi, Büyükşehir Belediye  Başkanı Mustafa Akaydın ile CHP'li meclis üyelerini protestoya başladı. Bu  sırada, kürsünün bulunduğu bölüme, bozuk para, koltuk, şemsiye gibi maddelerin  fırlatıldı.

Koruma görevlileri, protesto esnasında şemsiye açarak Akaydın'ı korumaya  çalıştılar. Protestolar devam ederken Akaydın bir süreliğine salondan ayrıldı.

229 numaralı parselde gecekondusu bulunan vatandaşların protestolarının  devam etmesi üzerine, toplantıyı izleyen diğer vatandaşlarla güvenlik görevlileri  de protestocuları engellemeye çalıştı. Bu sırada yaşanan arbedede, toplantının  yapıldığı salonun ana kapısının camları kırıldı ve biri kadın iki kişi baygınlık  geçirdi. Yaralandıkları da belirtilen bu kişiler hastaneye kaldırıldı.

Protestocuların bir bölümü olaylar üzerine belediye binasından  ayrılırken, 150 kadar vatandaş Belediye önünde protestolarını sürdürüyor.
       
229 NUMARALI PARSEL
         
Antalya'nın merkez Aksu ilçesindeki 229 numaralı parsel, önceki belediye  yönetimi döneminde, Hazine'den, çiçek mezatı, ticari alan, sosyal tesis yapılmak  üzere devralınmıştı.

Bu parselde evleri bulunan vatandaşlar o dönemde de karara karşı  çıkmışlar ve çeşitli yöntemlerle kararı protesto etmişlerdi. CHP'li Belediye  Başkanı Mustafa Akaydın döneminde ise anılan parsele toptancı hal ve spor  kompleksi yapılmak üzere 1-5 binlik imar planında düzenleme yapılması gündeme  gelmişti.

Alanda herhangi bir düzenleme yapılmaması halinde arazi 27 Ocak 2011  tarihinde zaman aşımı dolayısıyla yeniden Hazine'ye devrolacaktı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!