Belediye kamerasıyla hem güvenlik hem iletişim

Güncelleme Tarihi:

Belediye kamerasıyla hem güvenlik hem iletişim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2006 11:24

Antalya'nın Alanya ilçesinde Belediyenin, ilçenin muhtelif yerlerine koyduğu güvenlik kameraları, tanıtım ve iletişim amacıyla da kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

İlçenin önemli bölgelerine yerleştirilen 77 güvenlik kamerasından 4'ünün, Alanya Belediyesinin resmi internet sitesi olan “www.alanya.bel.tr” adresinde izlenebiliyor olması, kameraların kullanım amacını da genişletti.

Kamera görüntülerinin internet sitesinden yayınlanmasından sonra siteyi ziyaret edenlerin sayısında büyük artış gözlenirken, bu artışta, dünyanın değişik yerlerinden insanların, internet aracılığıyla Alanya'yı izleyebilmesinin etkili olduğu belirtiliyor.

Alanya'da yaşayan bazı aileler, dışarıdaki yakınlarının, kameraların önünden geçmesi isteğiyle karşılaşırken, Çuvalcı ailesi, İstanbul'da yaşayan kızlarıyla bu kameralar aracılığıyla hasret gideriyor.

Çuvalcı ailesinin tüm fertleri, haftanın belirli günlerinde Alanya Belediyesi arkasında yer alan güvenlik kamerasının önüne geçiyor ve İstanbul'da yaşayan 21 yaşındaki kızları Birgül Odacı'ya telefon açıyorlar. Kızlarıyla telefonda konuşurken, sırayla kameranın önünden geçen Çuvalcı ailesi, bu yöntemin kızlarını çok mutlu ettiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Baba Bekir Ertan Çuvalcı, bu olayı kızlarının keşfettiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Kızım bir gün internette Alanya Belediyesinin internet sitesindeki kamera görüntülerini izlerken, kameranın önünden benim geçtiğimi fark etmiş. Bana telefon açarak bu kişinin ben olup olmadığımı sordu. Ben olduğumu anlayınca kameraya yaklaşmamı istedi ve beni gördüğüne çok sevindi. O zamandan bu yana sık sık aile olarak buraya gelir, kızımızın bizi görmesini sağlarız. Bu, olay kızımı çok mutlu ediyor. O mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz.”

Anne Beyhan Çuvalcı da uzun süredir bu yöntemle kızlarıyla görüştüklerini belirterek, “Biz onu görmesek de o bizi görüyor. Biz de telefonla konuşarak özlem gideriyoruz” dedi.

“KAMERALAR TANITIMDA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK”

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da yaptığı açıklamada, güvenlik kameralarının giderek çok önemli bir tanıtım ve iletişim aracı haline geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kamera görüntülerinin yayına verilmesinden sonra resmi internet sitesinin ziyaret edilme oranında büyük artış yaşandığını anlatan Sipahioğlu şunları kaydetti:

“Alanya Belediyesinin, çok önemli bir internet sitesi var. Bu siteden, ilçede olan biten, halkı ilgilendiren her şeyi insanımıza duyurmaya çalışıyoruz. Siyasi hiçbir bilgi ve mesajın bulunmadığı sitemizde, ilçede yapılan çalışmalar, hava raporları, ölüm ilanları, turizm haberleri, sosyal aktiviteler yer alıyor. Sitemizin bilgileri de günde en az 3-5 kez güncelleniyor.

Sitemizi günde ortalama 3-5 bin kişi ziyaret ediyor. Bu da kameralara gösterilen ilginin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Halkımız ve buraya tatile gelen insanlar bu kameraları iletişim aracı olarak kullanıyor. Örneğin tatile gelmiş bir turist, yakınlarına burayı anlatıyor, onlar da kameralardan izleyerek, yakınının nasıl bir yerde tatil yaptığını öğreniyor. Başta güvenlik amacıyla kurduğumuz bu kameraların görüntülerini internet ortamına taşıyınca çok önemli bir tanıtım aracı olduğunu fark ettik ve bunu sonuna kadar kullanmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ VE SANAL ALEMİN ÖNEMİ

Günümüzde teknoloji ve özellikle internetin çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Sipahioğlu, sanal ortamda tanıtımı geliştireceklerini bildirdi.

İnternetteki kamera sayısının arttırılacağını ve daha profesyonel hale getirileceğini anlatan Belediye Başkanı Sipahioğlu şöyle devam etti:

“İlçenin panoramik görüntülerini ve önemli mekanlarını, yeni kameralar ilave ederek sanal ortamda dünyaya gösterecek ve internet sitemizi önemli bir tanıtım aracı olarak kullanacağız. Bunun için öncelikle daha yüksek çözünürlükte kameraları Alanya'nın tarihi ve turistik mekanlarını, önemli işletmelerini gösterecek şekilde yerleştireceğiz. Bunları da internet ortamında dünyaya yayacağız. Tanıtım faaliyetlerimizi sürdürürken resmi internet sitemizi ön plana çıkararak, insanların burayı izlemesini sağlayacağız. Yani resmi sitemiz, belki de Alanya'nın en önemli, en doğal tanıtım aracı olacak.”

Haberin Devamı

Hasan Sipahioğlu, kameraların, Alanya güvenliğine çok önemli katkı sağladığını, her yeri kameralarla izlenen bir ilçeyi turistlerin güvenli bulduğunu, bunun da tanıtım açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!