Belediye Başkanı AKP'den istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Belediye Başkanı AKPden istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 12:09

Zonguldak 'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Ormanlı Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Yaşar Sever, ilçedeki seçim bürosuna girişinin yasaklandığı gerekçesiyle partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifasını AKP Ereğli İlçe Başkanlığı'na sunan Başkan Sever, AKP'nin seçim bürosuna girişinin yasaklandığını iddia ederek, “Ereğli'deki seçim bürosuna girmem adeta yasaklandı. Bu konuyu hem ilçe, hem de il başkanlığına bildirmeme rağmen yasağın devam etmesinden dolayı istifa kararı aldım” dedi. Başkan Sever, bağımsız olarak görevine devam edeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

İSTİFA GEREKSİNİ AÇIKLADI

İstifasını AKP Ereğli İlçe Başkanlığı'na sunan Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Ormanlı Beldesi Belediye Başkanı Yaşar Sever, gerekçesini şöyle açıkladı:

“Belde girişine bir akaryakıt istasyonu kurulmak istendi. Ancak karayoluna 25 metre mesafeden daha yakın olduğu için ruhsat vermedim. AKP Ereğli İlçe Başkanlığı da istasyonu kurmak isteyen Ahmet Kanca'ya ait binada seçim bürosu açtı. Kanca, ruhsat vermediğim için benim seçim bürosuna gelmemden rahatsızlık duymuş. Ahmet Kanca'nın bu rahatsızlığının, ilçe yönetimi tarafından bana bildirilmesini hazmedemedim. Benim hiçbir yolsuzluğum yok. Ben seçim bürosuna yine giderim. Ancak bu durumun partim tarafından bana iletilmesini yakışıksız bulduğum için istifa ettim. Seçimlerde oyum yine AKP'ye olacak. Görevimi bağımsız olarak sürdüreceğim.”

Haberin Devamı

AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise Başkan Sever'in istifasının eline geçmediğini belirterek, “Başkanımız 2 hafta önce partimizin Ereğli'deki seçim bürosunda düzenlenen milletvekili aday tanıtım törenine katılmıştı. İlçe yönetimiyle kişisel sorunlarının olup olmadığını bilmiyorum. Ancak bizim kendisiyle bir sorunumuz yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!