Belediye başkan yardımcısına görevi ihmal suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Belediye başkan yardımcısına görevi ihmal suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Tarık Uğur Tayfur'un da arasında bulunduğu 3 yetkili hakkında kaçak yapılaşmaya izin verdikleri iddiasıyla görevi ihmal suçundan yargılanmaları istendi.

İçişleri Bakanlığı Maliye Müfettişleri tarafından hazırlanan fezlekede sanıkların Esenler'de bulunan 2 katlı bir binaya kaçak eklenen 3 katın yıkılması için alınan kararı uygulamadıkları belirtildi. Fezlekede, ‘‘1993 yılında alınan yıkım kararı bir türlü yerine getirilmemiş ve bina 3 yıl sonra kendiliğinden çökmüştür. Sanıkların teknik imkânsızlıkları gerekçe gösterdikleri savunmalarının hukuki dayanağı yoktur’’ denildi.

Esenler Menderes Mahallesi'nde bulunan Şükrü İşleyen'e ait kaçak inşaat için verilen yıkım kararını uygulamamakla suçlanan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Uğur Tayfur, Yapı Denetim eski Müdürü Melih Ünlü ve Yapı Denetim Müdürü Levent Özdinç haklarında başlatılan soruşturma tamamlandı. İçişler Bakanlığı Müfettişleri'nce hazırlanan fezlekede Tayfur ve diğer görevliler suçlu bulundu. Raporu inceleyen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi sanıklar hakkında lüzum-u muhakeme kararı aldı ve yargılanmalarını istedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!