Beldeye hediye edilen 2 kamyon geri alındı

Güncelleme Tarihi:

Beldeye hediye edilen 2 kamyon geri alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 15:41

Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Ovaazatlı Beldesi’nde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’nin büyük oy farkı ile başkanlığı kazandığı Belediyeye, seçimlerden önce Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından hediye edilen üç kamyondan ikisinin geri alındığı öne sürüldü. Ovaazatlı’da CHP’den aday olan Celal Tunca, "Tedavülden kalkan kamyonları hediye ettiler seçim kazandılar. Sonra da bu araçların ikisini geri aldılar" dedi.

’Belde’ statüsüne 1974 yılında geçtikten sonra AK Parti’nin ’Bütünleşik Şehir Projesi’ adı altında uygulamaya koyduğu yasa ile birlikte Mustafakemalpaşa İlçe Belediyesi’ne bağlanan 1900 nüfuslu 500 haneli Ovaazatlı, Bursa 2’nci İdare Mahkemesi tarafından yeniden belde statüsüne kavuştu. 12 Şubat 2010 tarihinde alınan kararla birlikte Ovaazatlı’da 5 Aralık 2010 tarihinde yerel seçimler yapıldı. 12 Eylül tarihlinde gerçekleşen referandumda "Hayır" oylarının fazla olduğu Ovazatlı’da, yerel seçimleri AK Parti Adayı İlhan Gürkaş açık farkla kazandı.

Seçimlerden önce Ovcaazatlı’ya Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından, Özel İdareye ait 3 kamyon ile üzerinde ’Bu kepçe bakanımız tarafından Ovaazatlı’mıza hediye edilmiştir’ yazılı iş makinesi verildi.

’TRAFİĞE ÇIKAMAZ’ RAPORLU 2 KAMYON GERİ ALINDI

Seçimden hayal kırıklığı yaşayan CHP’li Aday Celal Tunca, beldeye hediye edilen ve 1967 yılı model üç kamyondan ikisinin Özel idare’den gelen dört görevli tarafından alındığını söyledi. Tunca, "Görevliler trafiğe çıkılamaz raporu tutulan kamyonları geri alıp götürdü. Şu anda araçların nereye gittiğini kimse bilmiyor. Bakanın hediye ettiği kepçe ise bir müteahhit tarafından leasing ile alınmış. Bu kepçenin de borcunun zamanında ödenmediğini duyduk. Kepçe de giderse sürpriz olmasın" dedi.

Ovaazatlı Belediye Başkanı İlhan Gürkaş ise, söz konusu kamyonların gerekli kontrollerin ardından bakım ve onarım için götürüldüğünü savunharak, "Sanırım gerekli bakımlar yapıldıktan sonra belediyeye teslim edilecek" diye konuştu.
















DHA-Genel - Türkiye-Bursa / Mustafakema - Sezgin EREN
2011-01-06 15:38:57
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!