Belçika Türk kadın ajan arıyor

Güncelleme Tarihi:

Belçika Türk kadın ajan arıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2001 01:47

Belçika Adli Polisi (PJ), Türk ve Arap kadın ajan arandığını açıkladı. Belçika Adli Polisi, terörizmle mücadelede araştırma ve istihbarat servislerini güçlendirmek amacıyla Türk ve Arap asıllı kadınların işe alınacağını duyurdu.

Belçika Adli Polisi'nin Brüksel Bölge Müdürü Glenn Audenaert, son günlerde Belçika'da, Usame Bin Ladin ve El Kaide bağlantılı teröristlerin tutuklandığına dikkati çekerek terörizmle mücadeleye ağırlık verileceğini, bu amaçla farklı dil ve kültürleri tanıyan kadın elemanlara ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Audenaert, Federal Polis bünyesinde görev yapan Türk ve Arap asıllı kadın sayısının son derece düşük olduğunu belirterek, kadınlara polis bünyesinde iş için başvuru yapmaları çağrısında bulundu. Yetkililer, işe alınacak kadınların, yeteneklerine göre, operasyonlarda da görevlendirilebileceğini ifade ettiler ancak ne türlü operasyonlar olduğu konusuna açıklık getirmediler.

Audenaert, ‘‘Göçmen kadınların polis teşkilatlarında daha çok yer almasını istiyoruz. Sayıları çok az. Üstelik soruşturma birimlerinde hemen hemen hiç yabancı kadın yok. Oysa Belçika’da pekçok ulustan insan yaşıyor. Polis teşkilatı, toplumun aynası olmalı’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!