Belçika Çakıcı’yı sorguladı

Güncelleme Tarihi:

Belçika Çakıcı’yı sorguladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransa'da yakalanan Alaattin Çakıcı'yı dün Belçika'dan gelen güvenlik yetkilileri sorguya çekti. Brüksel'den Nice'e gelen ve 4 kişiden oluşan güvenlik ekibi Çakıcı'yı sabah saat 09.00'dan itibaren sorgulamaya başladı. Çakıcı sabahın erken saatlerinde Nice Merkez Hapishanesi'nden gizlice örgütlü suç masasının bulunduğu kışlaya götürüldü.

Akşama kadar süren sorgulamada, Belçikalı görevlilerin, Çakıcı'nın Belçika'da karıştığı olaylarla ilgili ifadesine başvurduğu öğrenildi. Çakıcı'nın Belçika polisinin kendisine isnat ettiği suçlamaları kesin bir dille reddettiği, ancak bu ülkeye girip çıktığını kabul ettiği bildirildi. İfadesinde ayrıca Çakıcı, Türkiye'ye iade edilmek istemediğini, bunun yerine Fransa'da yargılanmak istediğini söyledi. Çakıcı'yı sorgulayan Belçikalı ekibin Nice'e geliş-gidiş saatleri sır gibi saklanırken bunun nedeni, ‘muhtemel bir saldırıya uğramalarını önlemek’ olarak açıklandı. Sorgulamada Belçika güvenlik yetkilileriyle birlikte sınır polisinden oluşan Fransa Mobil Araştırma ekipleri, kriminal polis yetkilileri, adli polis, Fransız istihbarat yetkilileri ve örgütlü suç sorumluları hazır bulundu.

Belçika güvenlik yetkililerinin 27 Ağustos günü Nice'e gelip Çakıcı'yı sorguladıkları yolundaki haberleri kesin dille yalanladıkları belirtildi. Yetkililer, ‘Neyin peşinde olduğu bilinmeyen bazı mihrakların Türkiye’de televizyon ve gazeteleri yanılttıkları' görüşünde.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!