Belayı beraber çözelim

Güncelleme Tarihi:

Belayı beraber çözelim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2012 00:00

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin işsizlik ve terör diye iki belası bulunduğunu belirterek, “Vatandaşa söz verdim. Başbakan’ın da yanına gidip, ‘Bu belayı hep beraber çözelim’ diyeceğim” dedi. Partisinin Manisa İl Kongresi’ne katılan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Yaşama tutsak

Türkiye’de çiftçi, memur, üniversitenin konuşmadığı, yargının siyasi olduğu, Silivri toplama kamplarının inşa edildiği demokrasi, demokrasi değildir. O post modern dikta rejimidir. Bugün medyanın bağımsızlığı var denilebilir mi? Buna inanan var mı? Peki bu ülkede yasama organı yürütmeden bağımsız olarak karar alır diyen bir vatandaşınız var mı? Yasama, yürütmenin tutsağıdır. Yürütmenin başında Recep Tayyip Erdoğan var. Karar veriyor bir yerde konuşuyor, şunu yapalım diyor, sonra bütün AKP milletvekilleri şunu yapalım diyor. Böyle demokrasi olmaz.

Suskunların CHP’si

Yeni CHP kavga etmeyen, kucaklayan, ülkenin sorunlarına çözüm üreten, demokrasiyi özgürlüğü savunan bir partidir. Yeni CHP mazlumların, ezilenlerin yanında olan, ülkede düzeni değiştirmek için yola çıkan partidir. Yeni CHP halktan yana politika üreten çiftçinin, esnafın, sanayicinin mağdur olmadığı, işçinin, memurun mağdur olmadığı, toplumun her kesiminde çalışanların mağdur olmadığı ülkeyi yaratan partidir. Yeni CHP budur. CHP’nin çekmek istediği düzende herkes aş iş sahibi olacak. Yeni CHP suskun insanlara hitap edecektir. Üniversite öğrencisi poşu taktığı için 11 yıl yatmayacak. Herkesin düşüncelerini özgür açıklayacağı
Türkiye düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Başbakan’la çarşamba günü 15.00’te görüşeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, sonra Uşak’a geçti. CHP Lideri, burada, gençlik kolları başkanlığı seçimine katıldı, Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası’nda sendika temsilcileri ve işçilerle görüştü ve Ulubey Kanyon Festivali’ne katıldı.

Ata’lı  karşılama

? Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongreye gelişinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Yaren ekibi karşıladı. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam, Hülya Güven, Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz ve Hasan Ören, İl Başkanı Turgay Koç, Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun, ilçe teşkilat başkanları ile parti üyeleri katıldı. Kılıçdaroğlu konuşmasını kalpaklı Atatürk afişinin önünde yaptı. Kongreyi izleyenler gencinden yaşlısına Atatürk posterleri açtı. Kılıçdaroğlu, kendisine hediye edilen bir bareti takarak katılanları selamladı.

Haberin Devamı

Her şey değişir, Kuvayı Milliye ruhu değişmez

Tarlada çalışacağız, fabrikada çalışacağız, her yerde, herkesle çalışacağız. Dünyaya meydan okuyacağız. Yeni CHP bu yolda. Her şey değişir bir şey değişmez; O da Kuvayı Milliye ruhudur. Çünkü CHP devrimci, yenilikçi partidir. CHP’nin genlerinde Kuvayı Milliye vardır, emperyalizme karşı durmak vardır. Emperyalizme karşıyız, sömürüye karşıyız. İnsan haklarından yanayız, adaletten, özgürlükten, kadın erkek eşitliğinden, hukukun üstünlüğünden yanayız. Yeni CHP, demokrasiyi içselleştirmiş partidir. Yeni CHP, Türkiye’ye demokrasi ve özgürlüğü getirecek partidir.’

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!