Bekçilik sınav giriş yerleri ne zaman açıklanır? Bekçilik sınav tarihi ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Bekçilik sınav giriş yerleri ne zaman açıklanır Bekçilik sınav tarihi ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2019 09:20

Yurt genelinde istihdam edilecek olan çarşı ve mahalle bekçi alımına ilişkin süreçte sona yaklaşıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2019 bekçilik yazılı sınav tarihini adaylara duyurdu. Sınava kısa zaman kala, sınav konuları ve sınav giriş yerleri gündeme gelmeye başladı. Peki, bekçilik sınav giriş yerleri ne zaman açıklanır? Bekçilik sınav tarihi ne zaman? İşte, bekçilik sınavı soruları, konuları ve sınav giriş belgeleri ile birlikte sınavın genel kapsamı hakkında merak edilen bazı detaylar

Haberin Devamı

Bekçi olabilmek için ön başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar, bekçilik sınav giriş yerleri için sorgulamalarına başladı. 13 Temmuz tarihinde 8 ilde sınava girecek olan adaylar, bekçilik sınav giriş belgelerini ise 5 Temmuz tarihinde çıktı alabilecek. Sınavda adaylar 120 dakikaya sahip olacak ve 100 soruya yanıt verecek. Bekçilik sınavında yanlış cevaplar doğruları götürmeyecek. İşte, bekçilik sınav giriş yerleri ve detaylı bilgiler

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Bekçilik sınav giriş belgeleri, 5 Temmuz 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olan duyuru ile birlikte çıktı olarak alınabilecek. Adaylar, hangi merkezde ve salonda sınava girebileceğini bu sayfa üzerinden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

Sınav giriş belgelerini yalnızca ön sağlık kontrollerini başarıyla geçen adaylar görüntüleyebilecek.

SINAV BELİRLİ İLLERDE GERÇEKLEŞECEK

Bekçilik sınavı sadece 8 ilde gerçekleşecek. Diğer illerde başvuru yapanlar, sistem tarafından kendilerine en yakın olarak belirlenen il merkezinde sınava girecek. 

SINAV SORULARI VE SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik sınavının soruları, sınavın üzerinden 11 gün geçmesinin ardından 16 Temmuz tarihinde erişime açılacak. Sınav sonuçları ise 7 Ağustos tarihinde Polis Akademisi ve Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden öğrenilebilecek.

BEKÇİLİK SINAVININ KONULARI NELER OLACAK?

Sınavda adaylara Türkçe ve Genel Kültür'den (Ortaöğretim düzeyi) 20'şer soru, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik'ten ise 15'er soru olmak üzere 100 soru yöneltilecek. Sınav konuları, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşacak.

SINAVDA KALEM VE SİLGİ ADAYLARDAN

Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem ile birlikte silgi ve kalemtraş getirecek. Sınavda pet şişe içerisinde su bulundurmak ise mümkün olacak. 

BAKMADAN GEÇME!