Bekçilik sınavı soruları cevap anahtarı açıklandı mı? 2022 bekçi sınavı soruları ve cevapları bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Bekçilik sınavı soruları cevap anahtarı açıklandı mı 2022 bekçi sınavı soruları ve cevapları bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 08:41

Bekçilik sınavı soruları ve cevapları, dün gerçekleşen sınavın ardından gündemde yer aldı. Bekçilik sınavı 17 Temmuz Pazar günü yapıldı. Sınav saat 10:00’da başladı ve 120 dakika sürdü. Sonuçlar ise ağustos ayında www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr/ internet adreslerinden yayımlanacak. Peki, bekçilik sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanır?

Haberin Devamı

Bekçilik sınavı soruları ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Bekçilik sınavı 2022 yılında Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapıldı. Şimdi gözler bekçilik sınavı soruları ve cevaplarına çevrildi. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

BEKÇİLİK SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bekçilik sınavı soruları ve cevaplarının açıklanacağı tarih hakkında bilgi verilmedi. Sınav sonuç bilgileri 05 Ağustos 2022 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr/ internet adreslerinden yayımlanacaktır.

Haberin Devamı

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınavda değerlendirme için [Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100] formüllü kullanılacaktır.

Başarı puanı hesaplaması sonucu eksi puan alan adayların puanları 0’a (sıfır) tamamlanacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak

BAKMADAN GEÇME!