Bekçiler sokağa döndü

Güncelleme Tarihi:

Bekçiler sokağa döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2001 01:36

İstanbul Emniyet Müdür Vekilliği görevine gelir gelmez ‘Huzur 34’ operasyonlarını yeniden başlatan Hasan Özdemir, bu kez de bekçilere el attı. İstanbul'da karakollar ve adliyelerde görev yapan 909 bekçi, bugünden itibaren mala karşı işlenen suçlarla mücadele için düdükleriyle birlikte yeniden gece sokaklardaki görevlerine başlayacak. Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir, ‘‘Vatandaşın malına karşı işlenen suçlar bizim için çok önemli. Ancak polis sayı bakımından yetersiz kalıyor. Biz de bekçilerimizi asıl görevlerine döndürerek gece görev yapmalarını sağladık. Bekçilerimizden özellikle düdükle iletişim konusunda dikkatli olmalarını istiyorum’’ dedi.

TELSİZ YERİNE DÜDÜK

Kendilerine gece görevi esnasında telsiz yerine düdük verilmesini eleştiren bekçiler ise, ‘‘21. Yüzyılda düdükle iletişim mi olur? Dünya suçluları uyduyla takip ediyor. Bizden ise düdükle iletişim kurmamız isteniyor. Yaya olarak görev yapacağız. Suçlular otomobille kaçarsa biz nasıl yakalayacağız’’ dediler.

DÜDÜKLE İLETİŞİMİN ANLAMI

Tek düdük: Her şey yolunda.

Birbiri ardına iki düdük: Çağırma işareti. Bu işareti alan bekçi hemen o yöne gider.

Birbiri ardına sürekli düdük: İmdat anlamına gelir. İşiten bekçiler derhal yardıma koşarken ‘Geliyorum’ anlamına kesik ve kısa aralıklı üç düdük sesiyle karşılık verir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!