Bekçi katili liseliye 21 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Bekçi katili liseliye 21 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 10:18

KONYA’da, yüzüne taktığı çığlık maskesiyle girdiği kapalı pazarın gece bekçesi 56 yaşındaki Abdullah Patlak'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan lise öğrencisi 17 yaşındaki C.K. ‘adam öldürmek’ ve ‘gasp’ suçlarından toplam 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Olay, 22 Ekim 2007'de Karatay İlçesi Fakıh Dede Mahallesi Pısılı Sokak Eski Garaj yanındaki kapalı gıda pazarında meydana geldi. Pazarın kapanma saatlerine yakın içeri giren lise öğrencisi C.K., bir işyerinin bodrumunda saklandı. Saat 23.00 sıralarında bodrumdan maskeyle çıkan ve pazardaki lambaları kıran C.K., bekçi 6 çocuk babası Abdullah Patlak'la karşılaştı. Saldırdığı bekçi Patlak'ı göğsünden ve karnından 4, sırtından ise 5 bıçak darbesiyle öldüren C.K., 6 ay önce çalışıp ayrıldığı pasaj içindeki cep telefonu bayiinden 5 cep telefonu ile 2 bin 500 YTL değerinde kontör çalarak kaçtı.

Yapılan araştırmada, cep telefonu bayiinin eski çalışanı olduğu anlaşılan C.K., Yazır Mahallesi’nde gözaltına alındı. Olay sırasında C.K.’nın yanında kardeşi 16 yaşındaki M.K.’nin gözcülük yaptığı, çaldığı kontörleri de yine kendi gibi lise öğrencisi arkadaşı 16 yaşındaki M.A.’ya verdiği anlaşıldı. C.K.’nın, tanınmamak için bir oyuncak mağazasından çığlık maskesi çaldığı da saptandı.

Haberin Devamı

Hakkındaki yasal işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen C.K., yargılandığı Konya 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Gizli yapılan duruşmaya, tutuklu sanık C.K. ile tutuksuz yargılanan kardeşi M.K. ve M.A. ile sanık avukatları katıldı.

Mahkemeye heyeti C.K.’ya adam öldürmek suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi. C.K.’nın yaşının küçük ve sabıkasız olmasını, mahkemedeki iyi halini gözönünde bulunduran heyet, bu cezayı 18 yıla indirdi. C.K.’ya gasp suçundan da 3 yıl hapis cezası verildi.

Heyet ayrıca C.K.’nın kardeşi M.K. ile arkadaşı M.A.’nın hırsızlık suçlarının sabit olduğunu, ancak verilecek cezanın daha sonra açıklanacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!