Bekçilik yazılı sınavı ne zaman? Bekçi alımı sınavları hangi tarihte? PA'dan tarih duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Bekçilik yazılı sınavı ne zaman Bekçi alımı sınavları hangi tarihte PAdan tarih duyurusu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 20:51

Bekçilik sınavlarının ne zaman yapılacağı öne çıkan konuların başında geliyor. Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılan duyuruya göre 2022/1. Dönem olarak Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine en az lise ve dengi okul mezunu 3.250 erkek aday asıl olarak alınacak. Daha önce ön başvuruları alınan ve ön sağlık kontrolünden geçen adaylar şimdi yazılı sınavları beklemeye başladı. 2022 bekçilik kılavuzunda söz konusu sınavın tarihi yayınlandı. Peki, Bekçilik yazılı sınavı ne zaman? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle BekçiliÄŸi GiriÅŸ Sınavı kapsamında, adaylar ÅŸahsen müracaatlarını yaparak ön saÄŸlık kontrolünden geçmesinin ardından, 2022 bekçilik yazılı sınavına katılım saÄŸlayacaklar. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne baÄŸlı Polis Akademisi BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamada, www.pa.edu.tr internet adresinden sınav yerlerinin açıklanacağı bildirilmiÅŸti.ÂBekçi alımı baÅŸvurularını tamamlayan adaylar heyecanla sınav tarihini beklemeye baÅŸladılar. Yayınlanan bekçilik alımı duyurusunda yer alan bilgiye göre yazılı sınavlar temmuzda gerçekleÅŸecek. Ä°ÅŸte, 2022 Bekçi alımı yazılı sınavı hakkında bilgiler...

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılacaktır.

Haberin Devamı

BEKÇİLİK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANIR?

18/06/2020 tarihli ve 31159 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu ve 02.03.2018 tarihli ve 30348 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinin ilgili hükümlerinde belirtilen şartları taşıyan en az lise ve dengi okul mezunu erkek adaylar başvuru yapabilecektir.

Bekçilik sınav giriş belgeleri 8 Temmuz 2022 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Sınav giriş belgesi e devlet üzerinden aday T.C kimlik no ile sorgulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!