Beden öğretmenine engeli 'engel' olmadı

Güncelleme Tarihi:

Beden öğretmenine engeli engel olmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 17:20

Trafik kazası sonucu felç olduktan sonra çok sevdiği mesleği beden eğitimi öğretmenliğine dönen Ramazan Sincar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde öğrencileriyle paintball oynadı.

Haberin Devamı

Ramazan Sincar, 2009 yılında beden eğitimi öğretmeni olarak İstanbul Kocasinan Lisesi'nde göreve başladı. Sincar, 2012 yılında otomobiliyle Samsun'a giderken Çankırı yakınlarında geçirdiği trafik kazasında yaralandı. Kazanın ardından omurilik felci olan Sincar, 2 yıl tedavi gördü. Tedavisinin ardından yılmayan engelli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri ve çevresinin de desteğiyle 2014 yılında Füsun Yönder Anadolu Lisesi'ne beden eğitimi öğretmeni olarak atandı. 

Bahçelievler Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde masa tenisi fahri antrenörlüğü yapan Ramazan Sincar, aynı zamanda Bahçelievler Okul Sporları'nda masa tenisi, dart ve bowling koordinatörlüğü görevini de yürütüyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Kayaşehir'deki bir spor aktivite merkezinde öğrencileriyle bir araya gelen 29 yaşındaki Sincar, onlarla sohbet ederek, hayatın önüne çıkardığı engelleri nasıl aştığını ve hayata devam ettiğini anlattı. Sincar, daha sonra öğrencilerle paintball oynadı.

Ramazan Sincar, AA muhabirinin soruları üzerine, öğretmenliği çok sevdiğini ifade ederek, "Hiç bir engelli yılmadan önceki hayatında ne yapıyorsa onu yapmaya azim göstermeli. Ben bana yapılan desteklerle çok sevdiğim mesleğime devam etme kararı aldım. Şu anda hem kendi okulumda öğrencilerime ders veriyorum hem de Bahçelievler Gençlik Spor Müdürlüğünde fahri antrenörlük yapıyorum." dedi.

Beden öğretmenine engeli engel olmadı



Engellilerin istemeleri halinde her şeyi yapabileceklerini vurgulayan Sincar, "Devletimizin de desteğiyle engellilerimizin istihdamının artması onlara yeni rotalar çizecektir. Ben uzun zamandır engellilerin hayata adapte olması için uğraşıyorum. Herkes başarabilir, bunun en canlı kanıtı benim." diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!