Bedava tavuk ızgaraya hücum

Güncelleme Tarihi:

Bedava tavuk ızgaraya hücum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 14:53

Karaman'da bir tavuk firması sahibi ürünlerinde kuş gribi olmadığını kanıtlamak için bedava tavuk döner, tavuk ızgara ve pişmiş yumurta dağıttı. Vatandaşlar ise bedava tavuk ızgara ve döner yemek için izdiham yarattı.

Haberin Devamı

Mangal, döner ve pilav kazanının etrafında toplanan vatandaşlar ikram edilen bedava tavuk etini alabilmek için birbirleriyle yarıştı. İş yeri sahibi Ahmet Sonkır, kuş gribi ile sarsılan Türkiye’de yurdun çeşitli yörelerinde üretilen ürünlerinin sağlıklı ve güvenli olduğunu belirterek, “Ürünlerimizde herhangi bir hastalık yok. 3 bin yumurta ve 280 kilogram tavuk etinden oluşan kanat ve göğüs etini ızgarada pişirerek pilav eşliğinde vatandaşlara dağıttık” dedi.

Konya'da da bir dönerci dükkanı, 50 kilogram tavuk dönerini Cuma Namazı çıkışında bedava dağıttı. Vatandaşlar bedava dönere büyük ilgi gösterirken, Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki döner salonunun önünde kuyruk oluşturdu. Özellikle yaşlı ve çocukların tavuk döner almak için beklemeleri dikkat çekti. İştahlı bir şekilde tavuk dönerleri yiyen vatandaşlar, “Kuş gribine inanmıyoruz. Bu tavuk dönerleri yemekle hastalanacağımıza inanmıyoruz” diye konuştu.
Döner salonu sahibi Ahmet Şahin, “Kuş gribinden önce günde 50 kilo tavuk döner satıyorduk. Şu anda ise günde 5 kilo ancak satıyoruz. Tavuklarımız hijyenik ortamlarda yetişiyor. Sağlık açısından herhangi bir zararı yok. Vatandaşımızın tedirgin olmaması için de bugün ücretsiz döner dağıttık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!