Bebek zorbaları

Güncelleme Tarihi:

Bebek zorbaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2021 07:00

İstanbul Bebek’te, hız yarışına girdikleri kişileri feci şekilde darp edip telefonlarını alan üç kuryeye 30’ar yıl hapis cezası verildi. Dava dosyasına göre gece yarısı yaşanan olayda, yerde yatan yaralılardan biri, motosiklet ile ezilmeye çalışıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya konu olay geçen 23 Eylül’de yaşandı. Bebek’teki bir restoranda çalışan G. A. (43) ile iki arkadaşı saat 02.00 gibi araçla evlerine gitmek üzere yola çıktı. K. Y.'nin kullandığı seyir halindeki aracın yanında kısa süre sonra, iki motosiklet belirdi. Yolda zikzak yaparak ilerleyen motosikletler bir süre sonra otomobil ile hız yarışına girdi. Bu sırada G.A., aracı kullanan K. A.'ya, motosikletlere dikkat etmesi uyarısında bulundu. Dakikalar sonra, otomobil de üzerinde 4 kişi bulunan iki motosiklet de Bebek Parkı’nın yakınında durdu.

YERDE EZMEK İSTEDİ

Motosiklet sürücüsü Burak İsmailoğlu, ayakta duran G. A.'ya hızla çarparak yere savurdu. Elinde bıçak bulunan Mehmet Arı ise, hem G. A.'ya hem K. Y.'ye saldırmaya başladı. Yüzü kan içinde yerde baygın yatan G. A. dakikalarca darp edildi. İfadelere göre İsmailoğlu, yerde yatan G. A.'yı motoru ile ezmek için hızlı bir biçimde hareket etti. İki dişi kırılan G. A.'nın yüzünde darp izleri oluştu. G. A. gibi, dayaktan, otomobilde bulunan Ö. S. A. (36) ile K. Y. (27) de nasibini aldı.

Haberin Devamı

Bebek zorbaları

KOLYE CEBİNDE ÇIKTI

Polislerin geldiğini fark eden Burak İsmailoğlu (26), Mehmet Arı (24) ile Hasan Altuntaş (24), darp ettikleri kişilere ait iki cep telefonu ile bir altın kolyeyi alarak olay yerinden uzaklaştı. Polis ve bekçiler kısa süre sonra olay yerine ulaştı. Polisler, ilk olarak G. A.'nın alınan cep telefonu numarasını arayarak şüphelilere ulaşmaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonrası ulaşılan şüpheliler, karakola gelmeye ikna edildi. Yapılan üst aramasında, şikâyetçilere ait iki cep telefonu ile bir kolye şüphelilerin üzerinde bulundu. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Bebek zorbaları

ZARARA KARŞILIK ALDIK

Üç sanık ise, kendilerine küfredildiği öne sürerek, motosikletlerinde oluşan zarara karşılık cep telefonları ve kolyeyi aldıklarını söyledi. Yapılan yargılama sonrası mahkeme üç sanığa, ‘kasten yaralama’ ve ‘yağma’ suçundan ceza verdi. Mahkeme üç sanığı da toplamda 30’ar yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Üçü de kurye olarak çalışıyordu

SANIKLARDAN Burak İsmailoğlu'nun, cep telefonu uygulaması üzerinden market ürünlerinin teslimini yapan bir şirkette, diğer iki şüphelinin ise başka farklı şirketlere bağlı kurye olarak çalıştıkları öğrenildi. Olaydan sonra, üç sanık da çalıştıkları işten çıkarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!